ALD Automotive rondt de kaap van 1000 leasefietsen

ALD Automotive was één van de eerste grote leasingmaatschappijen om de leasing van fietsen naar de markt te brengen onder de naam ALD Companybike en ALD Poolbike.

Het dienstenpakket van de Company Bike bevat standaard pechverhelping en optioneel kan hier verzekering en onderhoud aan toegevoegd worden. Het is mogelijk om een fiets apart te leasen of om dit te combineren met een wagen. Sinds het begin van dit jaar heeft ALD Automotive meer dan 1000 fietsen in de vloot en dit bij meer dan 70 bedrijven. Bedrijven uit heel uiteenlopende sectoren zoals Atlas Copco, Proximus, Accenture, EY, PWC, SWIFT, Bank Degroof, Eandis, Elia, Estée Lauder, Jones Lang Lasalle, Mastercard, Ores en Test-Aankoop kozen voor de ALD- formule. ALD Automotive werkt nauw samen met een fietsspecialist met een uitgebreid netwerk. Naast een geografische dekking biedt deze partner eveneens een ruime selectie bestaande uit een dertigtal topmerken. Bij ALD Automotive heeft de klant de vrije keuze in een winkel van het netwerk: van een gewone fiets tot een elektrische fiets of vouwfiets, de werknemer heeft – binnen de grenzen van zijn budget – de vrije keuze.

Proximus: mobiliteitsbudget in de praktijk

Michael De Meyer, HR Manager, Compensation & Benefits bij Proximus, legt uit waarom het bedrijf de keuze heeft gemaakt: “Met de mobiliteitsplannen die we zeven jaar geleden hebben ingevoerd, wilden we onze medewerkers zelf in alle flexibiliteit laten kiezen hoe ze hun mobiliteitsbudget zouden besteden. Vorig jaar heeft Proximus nog een extra stap gezet. Zo’n duizend medewerkers die geen bedrijfswagen hadden, traden toe tot het mobiliteitsplan en kregen een virtueel budget dat ze konden besteden zoals ze zelf wilden. Wanneer ze enkel konden kiezen tussen de bus of de trein, was er niet zo veel verschil met vroeger want ze hadden toen ook al een trein- of busabonnement. Daarom hebben we ervoor gekozen om leasefietsen toe te voegen. Zo kunnen onze medewerkers ook kiezen voor een fiets, in combinatie met openbaar vervoer. We vergeleken alle leveranciers op de markt op basis van verschillende criteria zoals de service, de prijs, de leaseformules…. Uiteindelijk kwamen we bij ALD Automotive uit: het bedrijf biedt een zeer mooi product voor een concurrerende prijs”, vertelt de HR Manager nog.

Begin dit jaar werden de eerste fietsen geleverd bij Proximus. “Al 145 medewerkers kozen voor een leasefiets. Dat is een heel belangrijk signaal. Deze keuzemogelijkheid werd in een eerste fase immers alleen aan een testgroep zonder bedrijfswagen voorgesteld. Het gaat dus nog niet om de combinatie van een wagen en een fiets, maar die zal misschien wel voor de toekomst zijn. De eerste reacties zijn alvast erg positief. De medewerkers die voor de fiets gingen, maakten een bewuste keuze voor hun mobiliteitsbudget. Ze geloven dus in het concept van leasefietsen”, besluit Michael De Meyer.