Beerens geeft voormalige gebouwen General Motors een nieuw leven

Foto: Mertens-Architecten

Belcar, een onderdeel van de Beerens Groep dat gespecialiseerd is in Automotive dienstverlening, heeft plannen voor een forse uitbreiding … en die worden concreet door het voormalige gebouw van General Motors aan de Noorderlaan in Antwerpen een nieuw leven te geven.

Op dit moment stockeert Belcar voornamelijk wagens voor een aantal autoconstructeurs en leasingbedrijven op de nieuwe site, maar alles wordt kortelings in gereedheid gebracht om alle andere activiteiten (afleveringsklaar maken, remarketing services, logistiek, carrosserie, …) van Belcar en de Beerens Groep ook te ontdubbelen naar de Noordkant van Antwerpen.

Extra capaciteit

De one-stop-totaaloplossingdie Belcar al jaren aan leasebedrijven, OEM’s en fleetowners aanbiedt, krijgt hierdoor extra capaciteit. De twee locaties samen zijn goed voor 300.000m². Met een eigen uitgebreid B2C verkoopkanaal en showrooms op strategische locaties, zorgt de synergie binnen de verschillende bedrijven van de Beerens Groep voor een totaaloplossing op grote schaal.

Belcar is een full remarketingpartner waar einde lease wagens worden gerefurbished (met o.a. een in –house carrosserie op industriële schaal). Men doet vervolgens B2C verkoop aan eindklanten en is daarmee uniek in België.

Erwin Beerens, CEO Beerens Groep: “Jaarlijks passeren er zo’n 100.000 voertuigen door de handen van Belcar, waardoor de huidige locatie op de Boomsesteenweg gewoonweg te klein is geworden.”

Bijkomende capaciteit van kantoorruimte

Ook de kantoren van Beerens, die nu verspreid zijn over de verschillende vestigingen aan onder andere het Straatsburgdok in Antwerpen, de Boomsesteenweg in Aartselaar en de Merksemsebaan in Wijnegem, zullen in de toekomst uitgebreid worden door bijkomende mogelijkheden op deze nieuwe site.

Renovatie

Om dit allemaal mogelijk te maken, krijgen de gebouwen van General Motors een grondige renovatie met veel aandacht voor groene ruimtes en maar liefst 20.000m² aan groendaken. De strakke lijnen van het huidige gebouw zullen eveneens behouden worden, een verwijzing naar het oude gebouw van GM. De werken gaan deze zomer van start en als alles goed gaat, zullen ze eind 2022 afgerond zijn.

B2 Store North Pop-Up voor tweedehandswagens

Naast de activiteiten van Belcar heeft de Beerens Groep ook een Pop-Up geopend op de nieuwe site in Antwerpen. De B2 Store North is een onderdeel van het B2 cars label dat zich richt op de verkoop van tweedehandswagens. In de nieuwe POP-UP zijn meer dan 300 wagens terug te vinden van alle merken. Zeker eens een bezoekje waard.

#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending