Beherman gaat dit merk uit de Geely-stal invoeren

Beherman Motors heeft zopas een overeenkomst getekend met het Chinese merk Farizon voor de import en distributie ervan in de Benelux.
Farizon is een volledige dochteronderneming van de Fortune Global 500-autogroep Zhejiang Geely Holding Group.

Farizon is ook het eerste bedrijfswagenmerk in China dat een nieuwe energieproductlijn ontwikkelt die vijf productlijnen omvat, namelijk zware vrachtwagens, lichte vrachtwagens, kleine vrachtwagens, lichte voertuigen en bussen, en zo alle segmenten van de markt voor bedrijfsvoertuigen bestrijkt. Dit jaar lanceert Farizon Auto een volledig nieuw elektrisch bedrijfsvoertuig, de SuperVAN bestelwagen.

SuperVAN bestelwagen

Het nieuwe product is bedoeld om te beantwoorden aan de wereldwijde vraag naar milieuvriendelijke slimme bedrijfsvoertuigen. Origineel in meer dan één opzicht: hij heeft een laaddrempel van slechts 550 mm (een record in zijn categorie) en zonder B-stijl, waardoor hij een unieke zijdelingse
toegang heeft.

De transportcapaciteiten variëren van 6,7 tot 12,6 m3, afhankelijk van de uitvoering. De SuperVAN is ontwikkeld op basis van Farizon’s Geely Multipurpose Architecture (GXA-M) en kan worden gepersonaliseerd om te voldoen aan de veelzijdige vereisten van verschillende scenario’s voor stadsvervoer. De GXA-M is voorzien van Farizon’s eerste intelligente, drive-by-wire, dual-redundante modulaire bedrijfswagenarchitectuur. De volledige ontkoppeling van het koetswerk van het chassis zorgt voor een betere integratie van het hele voertuig. Door gebruik te maken van GXA-M maakt de SuperVAN de ontwikkeling van verschillende modellen voor verschillende functies mogelijk, zoals een lange of korte wielbasis, MPV of pick-up.

Bovendien gebruikt Farizon hernieuwbare, biologisch afbreekbare en
milieuvriendelijke materialen bij de productie van de SuperVAN, waardoor het merk zijn koolstofvrije levenscyclusdoelstelling kan bereiken. De productie van de SuperVAN is gestart en wordt nu wereldwijd gecommercialiseerd in de meeste markten, waaronder Europa, Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

Vanaf eind september worden de eerste leveringen in de Benelux verwacht. De SuperVAN, die in de eerste plaats bedoeld is voor leveringen in de stad op de Europese markt, wordt het vlaggenschip van het merk in Europa voor het segment van de bestelwagens van 3,5 ton, met de bijzonderheid dat hij vanaf het begin is ontwikkeld als een elektrisch voertuig.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine