cdH stelt (opnieuw) een “Road Shift”-kaart voor

LutgenVolgens cdH is de timing van de studie van het Federaal Planbureau ideaal om opnieuw te overleggen over een verbetering van zowel de mobiliteit als de levenskwaliteit. De voorzitter van de Franstalige christendemocraten, Benoît Lutgen, is van oordeel dat “de bedrijfswagen een absurde manier van verloning is”.

Hij pleit evenwel voor “het behoud van het fiscale voordeel voor bedrijfswagens mits uitbreiding van het aantal mogelijkheden onder de vorm van een Road-Shift-kaart”. Op de naam na, is dit eigenlijk hetzelfde als een mobiliteitsbudget. Hieronder moeten we het volgende verstaan: “De werkgevers zouden hun werknemers een enveloppe kunnen voorstellen waarbij de werknemers hun mobiliteitsvoorkeur zelf mogen invullen (auto, openbaar vervoer, fiets, carpoolen). Bovendien zouden ze zelf keuzes mogen maken m.b.t. hun levenskwaliteit (hulp bij het zoeken van een huis om bijvoorbeeld dichter bij het werk te gaan wonen, dienstencheques of hulp bij telewerk). De ‘Road-Shift’-kaart zou door de werknemers kunnen gebruikt worden in functie van hun eigen wensen en in functie van het beschikbare budget.”

In die zin zal er een voorstel worden ingediend, dat alvast op de steun kan rekenen van Benoît Cerexhe, fractieleider van de chH in het Brusselse Parlement. Die is bereid om de voordelen alle aard te heronderhandelen.