Centrauto (BMW en MINI) maakt oversteek naar Limburg

De Antwerpse Centrauto Group heeft danktwee Limburgse BMW-vestigingen van Peter Beckers overgenomen. De aankoop kadert in een bredere strategie van de groep om een heuse mobiliteitsprovider te worden.

Centrauto beschikt nu over BMW concessies in Wijnegem, Malle, Genk en Dilsen-Stokkem en een MINI concessie in Wijnegem. Al ziet de groep deze overname (die naar eigen zeggen gebeurde dankzij het gunstige economische klimaat in de provincie) niet louter als een geografische uitbreiding. Die is vanzelfsprekend mooi meegenomen, maar nog belangrijker is de service- en mobiliteitsfilosofie van Centrauto te implementeren in de overgenomen Limburgse vestigingen.

“Peter Beckers is vandaag al succesvol, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we door de synergieën en de best practices van al de verschillende concessies een nog hoger niveau kunnen behalen. Uiteindelijk streven we ernaar om als Centrauto Group dé referentie te worden”, luidt het bij de directie.

Mobiliteitsleverancier

De bedoeling is om meer te zijn dan een concessiehouder en mobiliteitsdiensten te integreren in de groep. Dit zijn bijvoorbeeld oplossingen voor korte, middellange en lange termijn verhuur, een VIP shuttleservice, een eigen rijschool tot zelfs een helikopterservice .

 

En met de overname lijkt de honger van de groep nog niet gestild. Centrauto bekijkt momenteel verdere uitbreidingsmogelijkheden om zijn positie in het sterk evoluerende mobiliteitslandschap nog te kunnen versterken.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!