Cupra vervolgt weg naar elektrificatie met Tavascan

Momenteel heeft Cupra met de Born slechts één EV in het gamma, maar de sportieve Spanjaarden brengen daar mondjesmaat verandering in. Nieuwste telg in de Spaanse stekkerarmada is de Tavascan, een SUV-coupé die dit weekend werd voorgesteld.

Dat de Tavascan zou komen, stond al enige tijd vast. We zagen in het verleden immers al een studieversie van het model. En de definitieve versie blijft dicht bij de studie, met het kenmerkende scherpe lijnenspel als grootste getuige. En ook het platform is een oude bekend, want de Tavascan ligt op dezelfde MEB-basis als het merendeel van de elektrische wagens van de Volkswagengroep. Je kan de Tavascan dan ook zien als de Spaanse versie van de Volkswagen ID.5, de Skoda Enyaq Coupé of de Audi Q4 e-tron Sportback. Dat wil zeggen dat hij ook over een batterij beschikt van 77 kWh, goed voor een maximale autonomie van 550 km in de zuinigste versie.

Qua motorisatie is er wel iets nieuws: de nieuwe elektromotor (286 pk) van de VW-groep ligt immers op de achteras van deze Spaanse SUV coupé. Wie sneller wilt, kan voor de heetgebakerde VZ-versie kiezen, die een extra motor op de vooras krijgt, goed voor 340 pk en een 0-100 km/u in 5,6 seconden.

Introductie in ’24

Vanbinnen herkenbare elementen van Cupra zelf – de twee grote knoppen op het stuur om de wagen te starten en de rijmodus te kiezen of de koperkleurige accenten bijvoorbeeld – maar ook van de VW-groep in het algemeen. Zo hebben we de dubbele schermopstelling al in andere modellen gezien.

De Cupra Tavascan komt naar alle waarschijnlijkheid begin 2024 bij ons op de markt.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine