DirectLease richt zijn pijlen op particuliere markt

DirectleaseDe online autoverhuurder DirectLease gaat binnenkort privé-leasing aanbieden op de Belgische markt. Dit zal gebeuren naar Nederlands model, waar DirectLease Nederland (http://www.directprivelease.nl/) deze formule al een tijdje aanbiedt. Volledig conform de modus operandi van de leasingmaatschappij zal dat puur online gebeuren. Ofwel als onderdeel van www.directlease.be of via een afzonderlijke website (waarschijnlijk www.directleaseprive.be).

DirectLease heeft momenteel in België een wagenpark van ongeveer 2.500 voertuigen en een klein team om dat allemaal aan te sturen en op te volgen. Zullen privé-klanten niet voor logistieke problemen zorgen? Country Manager DirectLease België Jean-Marc de Geus: “Dat zal wel meevallen. De website zal ook zodanig opgebouwd zijn dat alleen potentië klanten die écht geïnteresseerd zijn, offertes aanvragen. We zullen op een speelse manier een vragenlijstje laten invullen, waardoor de mensen voor zichzelf kunnen uitmaken of privé-leasing iets is voor hen of niet. Veel mensen weten niet echt wat het inhoudt en daarom zullen ze op de website een soort ‘barometer’ vinden die hen helpt om een beslissing te nemen. Zelf zullen we ook letten op de kredietwaardigheid van potentiële klanten. Wie bij ons klant wil worden, zal loonfiches van de drie laatste maanden en zijn jongste belastingsaangifte moeten voorleggen. Voorts zullen we via de kredietcentrale controleren of er geen antecedenten zijn.”

Aanbod

Privé-klanten zullen niet uit een even groot aanbod kunnen kiezen als professionele klanten “maar toch zal er voor elk wat wils zijn”, zegt Jean-Marc de Geus: “Het zal sowieso een multimerk-aanbod zijn met bijvoorbeeld een Opel Karl als startaanbod. Aan de bovenzijde zullen we niet hoger gaan dan het segment van de Golf.”

Jean-Marc de Geus wil zich niet vastpinnen op het aantal voertuigen dat DirectLease ambieert via dit nieuwe kanaal, maar hij geeft wel mee dat de formule in Nederland goed is voor enkele honderden voertuigen per jaar.

DirectLease wacht nog op de erkenning door FOD Economie als kredietverstrekker. Zo krijgt de verhuurder toegang tot de database van particulieren (kredietcentrale), wat nodig is om het risico in te dekken. Eenmaal die kogel door de kerk is, kan DirectLease meteen van start gaan.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!