Dit wordt de nieuwe baas van MINI

Met ingang van 1 augustus 2024 zal Stefan Richmann het management van MINI overnemen van Stefanie Wurst, die sinds 1 februari 2022 deze positie heeft bekleed. Richmann begon zijn carrière bij de BMW Group in 1997. Sindsdien heeft hij tal van managementfuncties binnen het bedrijf bekleed.

In 2000 maakte hij de overstap naar Corporate Strategic Planning en werd in 2004 benoemd tot hoofd van Sales Controlling. Vanaf 2008 was Richmann verantwoordelijk voor de financiën van BMW Spanje als CFO. Hij keerde eind 2010 terug naar München, waar hij verschillende managementrollen vervulde in de Finance en Controlling divisie en Product Management op het hoofdkantoor van de BMW Group. Vanaf 2017 diende Richmann als CFO in de VS. In april 2022 nam hij de leiding over als hoofd van de Corporate Strategy divisie.

In de afgelopen jaren heeft Stefanie Wurst zich succesvol gericht op nieuwe markten en doelgroepen voor het Britse premiummerk MINI, met name op het gebied van elektrische mobiliteit en digitalisering. Ze heeft ook de internationale MINI-verkooporganisatie ontwikkeld tot een duurzaam en klantgericht verkoopmodel en heeft een doorslaggevende rol gespeeld bij de gefaseerde introductie van MINI-directe verkoop in China en Europa. Wurst bouwde voort op het sterke erfgoed van het MINI-merk, terwijl ze het tegelijkertijd herpositioneerde voor de toekomst.

Jochen Goller, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG verantwoordelijk voor Klanten, Merken, Verkoop: “We willen Stefanie Wurst bedanken voor haar grote persoonlijke inzet en haar waardevolle bijdrage aan de toekomstige koers van MINI. Met Stefan Richmann zal een senior executive van de BMW Group met jarenlange ervaring in Duitsland en daarbuiten vanaf augustus het management van het MINI-merk overnemen.”

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine