Dit zijn de grootste autodealers van België, met nieuwe leider!

De grootste Belgische autodealers hebben hun positie in het voorbije jaar aanzienlijk verbeterd. Dat blijkt uit het vierde dealergroepenonderzoek van AUMACON. De 10 allergrootste autodealers waren in 2022 goed voor ruim 28 procent van de totale autoverkoop. De Top-50 van de Belgische autodealers zag het gezamenlijk marktaandeel stijgen tot 58,1 procent. En er is een nieuwe leider in ons land!

Het marktonderzoeksbureau voor de mobiliteitssector AUMACON heeft andermaal de grootste Belgische en Luxemburgse autoverdelers in kaart gebracht. Soortgelijk onderzoek wordt al geruime tijd gedaan voor de Nederlandse markt. Volgens directeur Clem Dickmann van AUMACON is dit onderzoek voor België van groot belang. “In België is een proces gaande rondom overnames en fusies in de autoretailsector.

Het verhandelen van auto’s gaat zich steeds meer concentreren rond de grote dealergroepen. Dit is een noodzakelijke ontwikkeling die ingegeven wordt door economische noodzaak tot schaalvergroting. Met onze onderzoeken willen wij dit proces inzichtelijk maken.” Volgens Dickmann is deze schaalvergroting nu ook in België krachtig ingezet. Verwacht wordt dan ook dat deze ontwikkeling zich in de komende jaren nog zal voortzetten. Ook in andere Europese landen doet zich een soortgelijke ontwikkeling voor.

Van Mossel passeert D’Ieteren en neemt kop over

In België heeft D’Ieteren Mobility Company jarenlang aan kop gestaan als grootste verkooporganisatie van nieuwe wagens. In 2022 is echter de snel oprukkende Van Mossel Automotive Groep langszij gekomen en heeft de eerste positie thans voor zich opgeëist. De in Nederland zetelende Van Mossel Automotive Groep is in het thuisland al enkele jaren marktleider en is thans op weg om onder meer in Luxemburg, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk haar positie middels overnames te versterken.
Het vooral in Limburg opererende A&M Invest blijft op ruime afstand van beide koplopers derde in België.

De gehele Top-10 heeft in België gedurende 2022 een totaalmarktaandeel van 28,4 procent bereikt. De totale Top-50 klom vorig jaar naar een marktaandeel van 58,1 procent.

Het eerste exemplaar van de AUMACON Dealergroep Top-50 Editie 2023 werd symbolisch in ontvangst genomen door Koen Claesen, ceo van Van Mossel Automotive Groep Belux, die uiteraard zeer tevreden was: “We zijn vereerd om de eerste plaats in te nemen in de Belgische Dealergroep Top 50. Deze erkenning door AUMACON, een betrouwbare naam in marktonderzoek in de auto-industrie, bevestigt het streven naar ons motto ‘Voor mobiliteit, voor iedereen’. Het bewijst dat onze inspanningen aanzienlijk zijn, zowel om dé toonaangevende Belgische dealergroep te zijn als om leidend te zijn in het creëren van mobiliteitsoplossingen die aan de behoeften van onze klanten voldoen.”

#Auto #Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine