Drie redenen om te investeren in een TCO-tool

Het werk van een wagenparkbeheerder wordt steeds complexer. Steeds veranderende fiscale regels, de opkomst van vele nieuwe spelers en de elektrificatie van het wagenpark maken de nood aan correcte, relevante informatie in de vorm van een TCO-tool steeds relevanter.  

Een TCO tool, zoals de Mobility Calculator van TCOFleet, helpt u in het vereenvoudigen van uw besluitvormingsproces dankzij transparante data, zodat u uw wagenpark fiscaal kan optimaliseren. Wij sommen drie redenen op waarom een TCO-tool onmisbaar is.

Vollediger dan de leasingprijs

Een leasingprijs vertelt niet het volledige kostenplaatje van een bedrijfswagen. Elke auto heeft bijvoorbeeld een ander verbruik en een andere fiscale behandeling. En dat kan achteraf voor verrassingen zorgen. Verrassingen die je uiteraard wil vermijden. Dankzij een TCO-tool kan je het volledige kostenplaatje berekenen, op basis van jouw specifiek automodel én rijprofiel. Wie veel snelwegkilometers rijdt met een EV, zal bijvoorbeeld meer verbruiken. Wie vooral snellaadt, zal duurdere elektriciteit “tanken”. Met een TCO-tool kan je al deze variabelen “incalculeren” en zo een correct mobiliteitsbeleid op touwen zetten. En ook de variabele “tijd”, niet onbelangrijk gezien de fiscale spelregels elk jaar aangepast worden, zit ingecalculeerd in deze module.

Mogelijkheid tot vergelijken

Het automobiellandschap was nog nooit zo divers. De traditionele merken zetten in op allerlei aandrijvingen en koetswerkvarianten, terwijl er ook allerlei nieuwe spelers opduiken uit de vier windstreken. Welke wagens neem je op in je car policy en welke niet? Via een TCO-tool kan je alle modellen op een transparante, objectieve manier met elkaar vergelijken.

Wist je trouwens dat je via de Mobility Calculator van TCOFleet niet alleen personenwagens, maar ook Light Commercial Vehicles (LCV) met elkaar kan vergelijk?

Verschillende deelaspecten

Bovendien bieden tools de mogelijkheid verschillende deelaspecten van een bedrijfswagen met elkaar te vergelijken. Zo kan je apart de CO2-bijdrage van verschillende wagens berekenen, het VAA simuleren, de CO2-uitstoot evalueren (handig voor bedrijven met CO2-targets) of het volledige kostenplaatje voor het laden van een EV simuleren. Een aantal van deze tools kan je zelfs gratis gebruiken op de website van TCOFleet!

FLEET Connect biedt bedrijven toegang tot het netwerk van FLEET.be.
Om hun projecten en oplossingen te delen met de FLEET community.
Dit stuk is een samenwerking tussen FLEET Content Studio van Effective Media en TCOFleet.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine