EDF Luminus en Q8 investeren in snellaadstations

edf-luminus-q8

EDF Luminus en Q8 ondertekenden op 17 november een samenwerkingsovereenkomst voor de plaatsing van snellaadstations op de terreinen van Q8 langs de Belgische autowegen en autosnelwegen waardoor een landelijk dekkend netwerk ontstaat. Deze snellaadstations maken deel uit van een Europees netwerk van 300 snelladers die Italië, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk met elkaar verbinden. Met deze samenwerking willen EDF Luminus en Q8 duurzame mobiliteit stimuleren en de luchtkwaliteit verbeteren.

Snellaadstations

EDF Luminus en Q8 plaatsen in de loop van 2017 18 snellaadstations van de nieuwste generatie met elk 2 snelladers voor elektrische wagens op de terreinen van Q8 langs de Belgische autowegen en autosnelwegen. Het laadvermogen van deze nieuwe snellaadstations bedraagt 50 kW. Hiermee kan tot 80% van de batterij in 30 minuten worden opgeladen. De laadstations zijn van de nieuwste generatie waardoor het ook veel makkelijker zal zijn om de elektrische wagen in te pluggen. Ze beschikken namelijk over multi-standaard stekkers zodat alle gangbare elektrische auto’s toegang hebben tot de snellaadinfrastructuur. Door de plaatsing van deze snellaadstations kunnen automobilisten vanaf volgend jaar door heel België elektrisch rijden zonder zorgen over een lege accu.

UNIT-E-project

De overeenkomst tussen EDF Luminus en Q8 kadert in de uitvoering van het project UNIT-E dat door de Europese Commissie en de constructeurs Renault, Nissan en BMW mee gefinancierd wordt. Dit project voorziet in de plaatsing van 300 snellaadstations op strategische plaatsen langs autosnelwegen in België, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Dit legt een belangrijke basis voor probleemloos elektrisch rijden tussen Noord- en Zuid- Europa.

2020 Doelstellingen

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “EDF Luminus wil mee de strijd aangaan tegen de klimaatopwarming en meer bepaald de broeikasgasuitstoot. Elektrische mobiliteit draagt ertoe bij om tegen 2020 de Europese richtlijn te behalen voor de uitrol van infrastructuur voor schonere brandstoffen. Een landelijk dekkend netwerk van snelle laadstations is nodig om het elektrisch rijden verder te stimuleren. EDF Luminus werkt hier actief aan mee.”

Q8 investeert in een groene toekomst

“Vanuit Q8 hebben we de laatste jaren al talrijke energie-efficiënte initiatieven in onze stations weten te realiseren. Het is natuurlijk onontbeerlijk om onze energiezuinige ambities steeds verder te verleggen. Na onze investering in Compressed Natural Gaz (CNG), zijn we dan ook erg enthousiast over onze samenwerking met EDF Luminus om snelle laadpalen te introduceren op onze sites. Op deze manier kunnen we onze klanten een uitgebreid aanbod aan duurzame alternatieven bieden. » verduidelijkt Koen Vankelst, Retail & IT Director Q8 Northwest Europe.

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!