Een duurzame mobiliteitsstrategie? Zo begin je er als bedrijf aan

Het beroep van wagenparkbeheerder is uitdagender dan ooit. Niet alleen is er de elektrificatie van de vloot en de verschillende fiscale wijzigingen, voor sommige medewerkers zit Koning Auto niet langer op de troon. Zij kijken uit naar alternatieven, van fietsleasing tot deelmobiliteit. Hoe hou je als fleet manager overzicht in dit steeds diverser wordende landschap?

Start-ups, nieuwe spelers, bedrijven die zich strategisch heroriënteren: het aantal mobiliteitspartners waar je als fleet manager mee kan samenwerken, is enorm. Maar veel partners, betekent ook veel contactpersonen en verschillende manieren van werken. Maar wat als je via één contactpersoon met 27 mobiliteitsdiensten zou kunnen samenwerken?

Group Mobility Solutions (GMS) is de alles-in-één mobiliteitsdienst van D’Ieteren Automotive. Je kent dit Belgische bedrijf ongetwijfeld als invoerder van onder meer Volkswagen, Audi, CUPRA, SEAT, Škoda en Porsche, constructeurs met een ruim gamma aan benzine-, diesel-, plug-inhybride en 100% elektrische modellen die vandaag al hun ingang vinden in onze vloten. Maar naast deze automerken omvat Group Mobility Solutions ook verschillende mobiliteitsdiensten van D’Ieteren: van fietsen (Lucien, Joule) tot shuttlediensten (Ush) of privé vervoer (Taxi verts, Husk). Tot slot kan je bij het team ook terecht voor diensten zoals de laadoplossingen van EDI, financiële oplossingen via VDFIN, maar ook Mbrella dat een platform aanbiedt om het mobiliteitsbudget van iedere werknemer te beheren.

Alle mobiliteitsaspecten onder één dak

GMS is vrij uniek omdat er weinig Belgische of Europese spelers zoveel mobiliteitsaspecten onder één dak onderbrengen. De werking van Group Mobility Solutions bestaat uit een team van specialisten in house (Corporate Business & Mobility Manager) en verschillende Fleet Business Units die verdeeld zijn over België via de concessies van de D’Ieteren merken.

Via deze organisatie heb je telkens een Single Person of Contact (SPOC): dedicated account managers voor bedrijven met meer dan 200 bedrijfswagens en de fleetspecialist in de Fleet Business Unit van de lokale concessie voor zelfstandigen en bedrijven met minder dan 200 wagens in het park. Je hebt met andere woorden de keuzevrijheid van een samenwerking met verschillende mobiliteitspartners, gecombineerd met korte communicatielijnen via een contactpersoon die je echt kent.

Begeleiding van A tot Z

Doordat de specialisten van Group Mobility Solutions niet gebonden zijn aan een merk of zelfs een vervoersmiddel, kunnen zij vanuit een vogelperspectief naar je bedrijf kijken en de diverse noden in kaart brengen. Dankzij een ruime expertise op het vlak van elektrificatie, fiscaliteit en multimobiliteit kunnen de juiste mobiliteitsoplossingen gevonden worden in functie van de behoeften van medewerkers en de doelstellingen van het bedrijf zelf. Group Mobility Solutions begeleidt je van A tot Z als je mobiliteitsambassadeur.

Er zijn vandaag immers heel wat vragen die een fleet manager – of eerder een mobility manager – moet beantwoorden. Van de rol van plug-inhybrides en verbrandingsmotoren na 1 juli over intelligente laadoplossingen thuis en op het werk tot duurzame mobiliteitsstrategieën. En zelfs wie vandaag al volledig overgeschakeld is op elektrisch rijden, kan zijn strategie perfectioneren. Stuk voor stuk zaken waar de experts van GMS jou graag mee helpen.

Ook op zoek naar een betrouwbare partner inzake multimobiliteit? Maak dan zeker een afspraak met de specialisten van Group Mobility Solutions!

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine