EnergyVision en Ethias Lease gaan samen meer dan 6.000 Belgische thuislaadpunten installeren

Ethias Lease, de jongste speler op de Belgische markt voor autoleasing claimt een unieke positie, met een aanbod van uitsluitend elektrische wagens. Het nieuwe bedrijf, dat een totaaloplossing biedt, was nog op zoek naar een structurele partner voor laadinfrastructuur. De naam van die partner is sinds vandaag bekend: voor de thuislaadpunten en laadpassen zal Ethias Lease samenwerken met energiebedrijf EnergyVision. De eerste 100 van in totaal 6.000 laadpunten zullen in de komende winter worden geïnstalleerd.

Werknemers die met een elektrische wagen van Ethias Lease rijden, zullen ook vrijblijvend een thuislaadpunt en laadpas aangeboden krijgen dankzij de nieuwe joint venture tussen energiebedrijf EnergyVision en Ethias Lease Corporation.
Dit aanbod past perfect in onze ambitie om de toekomstige klanten en hun personeel maximaal te ontzorgen in de overschakeling naar elektrische mobiliteit: één aanspreekpunt en een dienst die vertrekt vanuit de gebruikservaring voor de gebruiker”, zegt Erwin Ollivier, CEO van Ethias Lease.

Thuis laden via abonnement

abonnementskost betalen om hun wagen thuis te kunnen opladen. Daarin zit niet alleen het gebruik van de laadpaal en laadpas vervat, maar bijvoorbeeld ook de technische bijstand, herstelling en verzekering van gevolgschade bij een defect aan het thuislaadpunt. Werkgever en werknemer bepalen onderling wie de abonnementskost betaalt. In elk geval is zo’n abonnementsformule voor alle partijen voordelig, want werknemers zullen het volledige dienstenpakket kunnen overnemen of overdragen wanneer ze van werkgever veranderen.
Elektrisch rijden is de toekomst, maar aan laadinfrastructuur – en vooral aan ontzorging voor de gebruiker – wordt nog niet altijd voldoende gedacht. Ethias Lease bewijst dat het ook anders kan en we zijn bij EnergyVision heel blij dat we laadinfrastructuur bij de eindgebruiker mogen voorzien. De afgelopen jaren mochten we in Vlaanderen en Brussel al meer dan 2.000 publieke laadpunten installeren. Dankzij onze samenwerking met Ethias Lease kunnen we nu ook gezinnen elektrisch laten laden met 100% groene stroom bij hen thuis”, zegt Maarten Michielssens, CEO bij EnergyVision.

Eerste 100 thuislaadpunten vanaf najaar 2023

Ethias Lease verwacht binnen de 5 jaar een vloot van 8.000 wagens te hebben met minstens 6.000 laadpalen van EnergyVision. De eerste 100 exemplaren worden deze winter geïnstalleerd als onderdeel van de elektrificatie van de wagenvloot bij de Ethias groep. Voor de allereerste komt Marc Coucke zelf, na zijn uren ambassadeur van EnergyVision, een handje helpen. Dat beloofde hij alvast aan Emma Meesseman in dit filmpje:

De samenwerking kadert binnen een breder partnership met de Ethias groep, waarbij EnergyVision naast het plaatsen van thuislaadpunten, ook de gebouwen en parkeerterreinen van de groep analyseert om er respectievelijk zonnepanelen en laadpalen te plaatsen.

#Auto #Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine