Europcar Groep verwerft Goldcar en wordt grote speler in lowcostsegment

Europcar Groep, de Europese marktleider in autoverhuur en een grote speler op de mobiliteitsmarkten, kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst heeft gesloten met Investindustrial voor de verwerving van Goldcar, het grootste autoverhuurbedrijf in het Europese lowcostsegment.

Goldcar is een grote lowcostoperator in Europa, dankzij een sterke marktpositie in Spanje en Portugal en bewezen knowhow over het runnen van een efficiënte lowcostoperatie. Goldcar heeft een reputatie verworven voor indrukwekkende organische groei (met 17 % omzetgroei per jaar tussen 2008 en 2016). In 2016 realiseerde Goldcar een omzet van circa € 240 miljoen.

Met deze strategische overname sluit Europcar Groep beter aan bij drie grote groeimotoren: het Middellandse Zeegebied, het vrijetijdssegment en het lowcostsegment. Europcar Groep zal zo een grote speler worden in het snel groeiende Europese lowcostsegment.

De overname van Goldcar creëert waarde voor Europcar Groep, dankzij een sterkere expertise en knowhow op het gebied van lowcostoperaties, wat de groeivooruitzichten voor de lowcostafdeling aanzienlijk verbetert.

De overname is onderworpen aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden, waaronder goedkeuring door antitrustautoriteiten, en zal naar verwachting in de tweede helft van 2017 zijn afgerond.

Voor Caroline Parot, Chief Executive Officer van Europcar Groep: “Na de overname van Buchbinder in mei is de verwerving van Goldcar alweer een belangrijke strategische stap voor Europcar Groep, die ons in staat zal stellen een grote speler te worden in het Europese lowcostsegment. Deze strategische zet past volledig binnen onze ambities voor 2020 en geeft ons het volste vertrouwen dat we de doelen zullen bereiken die we onszelf in oktober 2016 vooropstelden: tegen eind 2020 willen we inkomsten van ten minste € 3 miljard per jaar. Met InterRent, Buchbinder en Goldcar bouwen we aan het platform en de schaal waar we in het lowcostsegment op mikten. We verwachten dan ook dat onze lowcostafdeling in de toekomst een aanzienlijk deel van onze inkomsten zal bijdragen, en de ontwikkeling van de hele Groep zal kunnen verzekeren.

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!