Exclusief: wij zagen het nieuwste model van MG

Vanmiddag stond hij op de vloer van de IAA in München, maar wij mochten de nieuwste MG al eerder ontdekken, op de hoofdzetel van Van Mossel in Waalwijk, waar het Chinese merk zijn toekomstplannen voorstelde.

Dat deed het merk trouwens met een grote glimlach, want de cijfers zijn uitstekend. MG realiseerde een verkoopgroei in Europa in de eerste helft van 2023 (110.985 eenheden), waarbij het aantal verkochte auto’s nu al de totale verkoopcijfers voor heel 2022 (was 110.317 eenheden) overtreft. De Europese regio wordt naar verwachting het eerste overzeese gebied voor SAIC Motor dat dit jaar een bruto verkoopvolume van meer dan 210.000 eenheden bereikt. Met een jaarlijkse verdubbeling van de cijfers sinds de (her)lancering van het merk in 2020 heeft MG alvast de wind in de zeilen.

In de Benelux heeft MG zijn stijgende populariteit bewezen door een plaats te veroveren in de top 10 van BEV-merken in de eerste helft van 2023. Deze prestatie weerspiegelt de toenemende aantrekkingskracht van het merk en het groeiende klantenbestand in de regio.

Nieuwe varianten dit jaar

Dit jaar zorgt MG nog voor een facelift van de EHS en HS, de grootste SUV’s van het merk, en vooral twee nieuwe varianten van de MG4. Vandaag heb je de keuze tussen de Standard-versie (51 kWh batterij) en de Luxury en Comfort varianten (allebei 61 kWh accu) die een elektromotor op de achteras hebben van 204 pk. De XPower behoudt dezelfde batterij als die laatste twee varianten, maar voegt daar doodleuk een extra motor op de vooras aan toe. Het resultaat? 435 pk en een 0-100 km/u acceleratie van 3,8 seconden! Dat is sneller dan een BMW i4 M50! Een korte test van deze elektrische hot hatch lees je later deze week op onze website.

MG4 XPower

De MG4 Extended Range doet het dan weer met slechts één elektromotor (245 pk), maar wel met een grotere batterij. Dankzij een exemplaar van 77 kWh is een rijbereik van 520 km mogelijk. Snelladen gaat aan maximaal 144 kW.

En nieuwe modellen in ’24

Volgend jaar volgen maar liefst 4 nieuwe modellen. Een B-segmenter en een elektrisch luxemodel staan in het verschiet, net als een gronde vernieuwing van een huidig model dankzij een nieuw platform.

En ook de MG Cyberster komt er eindelijk aan! We maakten onderstaand filmpje voor onze Instagrampagina (zeker volgen voor de mooiste en leukste autofoto’s en filmpjes). Europese specificaties zijn nog niet bekend.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine