Favoriete bedrijfswagen | Verandering bovenaan het klassement

Vorige maand stonden drie Duitsers op het podium. Wie zien we deze maand aan de top van het klassement?

Met een marktaandeel van dik 10% heeft Volkswagen nog altijd het grootste deel van de fleet-taart in handen, becijferde dataleverancier JATO Dynamics. De constructeur uit Wolfsburg voert een bijna volledig Duitse top 5 aan met ook nog Mercedes (2e), BMW (4e) en Audi (5e). Renault op plaats 3 zorgt voor wat Frans tegengewicht.

De grootste stijgingen over de eerste 7 maanden van het jaar noteren we dan weer bij Tesla (+229%) en Mitsubishi (+158%), al moeten we wel opmerken dat zij nog altijd kleinere volumes verkopen. Achter dit duo maken ook Dacia (+48%) en SEAT (+39%) een mooie sprong voorwaarts.

De volledige top 20 van de populairste fleetmerken kan u hieronder bekijken:

Bij de populairste wagens zien we dan weer een verschuiving aan de top. Niet op het bovenste podiumtrapje, daar staat nog altijd de Mercedes C-Klasse. Maar net daaronder vinden we de … Mercedes A-Klasse terug. Een 1-2’tje dus voor het merk met de ster. Het laatste stekje op het podium wordt ingenomen door de Volkswagen Golf, de favoriete bedrijfswagen van de afgelopen jaren.

Voorts zijn er weinig aardverschuivingen te noteren in de top 20, het trio van Renault en Volvo valt net als vorige maand op, terwijl ook de usual suspects blijven terugkeren.

De volledige top 20 kan u hieronder bekijken:

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending