Fiat Topolino: elektrische Dolce Vita

Microwagens worden steeds populairder. Ook Fiat heeft er nu eentje in zijn gamma: de Topolino. Een Italiaanse versie van de Citroën AMI of de Opel Rocks-e.

“De volledig elektrische Fiat Topolino vierwieler is klaar om bij te dragen aan de uitbreiding van de stedelijke elektrische mobiliteit en brengt al het optimisme van zijn naamgenoot in een toegankelijke, volledig elektrische versie die alle coolheid van de Fiat 500 in zich draagt. Deze beroemde en suggestieve naam heeft de weg vrijgemaakt voor stedelijke mobiliteit en doet onmiddellijk denken aan de eerste Fiat 500, de iconische auto die een revolutie teweegbracht in het concept van het motorvoertuig. De Fiat 500, algemeen bekend als “Topolino”, werd door FIAT geproduceerd van 1936 tot 1955 en vond letterlijk het idee van mobiliteit voor het volk uit”, lezen we in het persbericht van de Italiaanse autobouwer.

Specificaties over dit model geeft Fiat nog niet, maar we kunnen ervan uitgaan dat de Topolino op hetzelfde platform ligt als zijn Stellanties-broertjes Citroën AMI en Opel Rocks-e. In dat geval heeft hij een topsnelheid van 45 km/u, waardoor je hem met een motorrijbewijs mag besturen, en 8 pk. Dankzij de batterij van 5,5 kWh geraakt deze Italiaanse kleine zo’n 80 km ver zonder te moeten opladen.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Stellantis & You Meiser 1030 Schaarbeek
Stellantis & You Drogenbos 1620 Drogenbos
De Linde 2630 Aartselaar
Auto Lana 4040 Herstal
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview