Gegevens

Adres
BMW Belgium Luxembourg N.V - Lodderstraat 16
2880 Bornem
Website
https://www.bmw.be/nl/topics/fascination-bmw/bmw-driving-experience/inleiding.html
E-mail
drivingexperience.be@bmw.be
Telefoon
03 890 98 67
Maatschappij

Vennootschapsvorm: N.V.
Ondernemingsnr: BTW BE 0413 533 863
Actief in België sinds: 18/07/1973

Contact

BMW Driving Experience
Tim Janssens & Jeremy De Smet

Informatie

Management

CEO
Alexander Wehr

Commercieel Directeur
Davy Smet

Marketing Directeur
Ewoud Van Der Heyden

Bestuurder – Financieel & Administratief Directeur
Henning Wendt

After Sales Directeur
Peter Vanstraelen

 

Activiteiten

Met de BMW Driving Experience opleidingen willen we bijdragen tot een veiliger rijgedrag door het specifiek trainen op voertuigbeheersing en verkeersinzicht. U de goede reflexen aanleren, met de hulp van ervaren en professionele instructeurs, dat is de bedoeling. Het resultaat is een nog groter rijplezier, in alle veiligheid. Om gevaren correct in te schatten, moet u weten hoe een auto in kritische situaties reageert. Pas dan kan u op de gepaste manier reageren. De theorie is dus de sleutel tot het bereiken van de gewenste resultaten. De thema’s die behandeld worden, zijn: de ideale zithouding, de stuurtechniek, onderstuur, overstuur, neutraal bochtengedrag, invloed van de banden, hindernissen vermijden, hoe een slippend voertuig controleren, observatiegedrag, remmen, accelereren, nuttige tips i.v.m. sneeuw, ijzel, aqua-planing, dode hoek enz. Daarnaast kunnen de cursisten zelf actief kennismaken met de BMW actieve veiligheidssystemen zoals ABS, DSC, DTC. De praktische oefeningen gebeuren met onze leswagens op een afgesloten terrein, met de grootst mogelijke veiligheidsgaranties.

Zowel BMW rijders als bestuurders van een ander merk kunnen aan deze trainingen deelnemen: de jonge chauffeur die ervaring mist, maar evenzeer de ervaren bestuurder die zich wil perfectioneren in veilig rijgedrag.

Producten en diensten

We organiseren trainingen op verschillende niveau’s: Advanced – Performance – BMW M. Ze kunnen zowel individueel als in geprivatiseerde groep (bv. incentives) gevolgd worden. Specifieke programma’s op maat zijn mogelijk.

Referenties

  • Belgacom, Swift, Electrabel, Ministerie Vlaamse Gemeenschap, AB Inbev, BASF, Novartis, Deloitte, RTBF, Van Hool, Johnson & Johnson, Janssen Pharmaceutica, Group GSK, diverse brandweer- en politiekorpsen,  UG-team Auvelais.
  • Lid van Febiac