VAB Koopman N.V.

http://www.vabkoopman.be

Gegevens

Adres
Pastoor Coplaan 100
2070 Zwijndrecht
Website
http://www.vabkoopman.be
E-mail
info@vabkoopman.be
Telefoon
03 253 62 45
Maatschappij

Vennootschapsvorm: N.V.
Actief in België sinds: 1922
Omzet Groep VAB 2021: €268.000.000
Personeel: 1.715

Contact

Peter Coomans
Business Development Manager
0475 28 35 64
peter.coomans@vabkoopman.be

Belinda Everaert
Sales & Account Manager
0491 07 67 31
belinda.everaert@vabkoopman.be

Informatie

Management

Voorzitter Raad van Bestuur
Geert Markey

Algemeen directeur
Frederik Nartus

Activiteiten

VAB Koopman biedt een full-service totaaloplossing aan om elk voertuig in de keten tussen fabriek en eindverbruiker afleverklaar te maken. Dankzij een ver doorgedreven industrialisering zijn proces-efficiëntie en ultrasnelle doorlooptijden ons handelsmerk geworden, evenals de kwaliteit van het geleverde werk en het op maat aanpassen van de processen in functie van de behoeften van onze klanten.  Deze diensten worden in een B2B context aangeboden aan zowel constructeurs, importeurs, distributiegroepen, E-commerce platformen, vlooteigenaars, verhuur-, financieringsbedrijven als groothandel.

Al onze diensten worden ondersteund door een logistieke compound en transportoplossingen op maat van de klant, zodat alle voertuigen in optimale omstandigheden kunnen opgehaald, opgeslagen en afgeleverd worden.

Producten en diensten

Parkingbeheer : beheer en stalling van voertuigen voor rekening van onze opdrachtgevers op onze terreinen in Boortmeerbeek, Machelen en Genk, met een permanente opslagcapaciteit van meer dan 5.000 voertuigen.

Transport & distributie : het ophalen en afleveren van alle types voertuigen door onze eigen vrachtwagens en/of onze professionele bestuurders.

Bestatiging en bestek van het voertuig door onze eigen kwaliteitsinspecteurs

Schadeherstel : het herstellen van (electro)mechanische en optische schade aan koetswerk, glas, en velgen van het voertuig. Hierbij worden steeds de meest moderne hersteltechnieken toegepast met het oog op het beperken van het schadebedrag voor de risicodragende partij.

Beheer van de schadeherstelketen : onze performante in-house IT-systemen zorgen niet enkel voor een transparant en onmiddellijk inzicht in de status van elk voertuig in het proces, maar dienen eveneens als communicatieplatform voor alle stakeholders om eventuele goedkeuringen te geven en/of gebeurlijke anomaliën te melden.

Brandstof- en batterijbeheer : op elk van onze eigen sites verzorgen wij zowel de recuperatie van overtollige brandstof als het bijvullen ervan, alsook het opladen van de hoogspanningsaccu van elektrische voertuigen zodat deze rijklaar staan voor de volgende gebruiker.

Poolmanagement : het operationeel beheer van de stilstand van vlootwagens, met de doelstelling om dit tot een absoluut minimum te beperken.  Het proces is gebaseerd op drie pijlers :

  • Administratieve ondersteuning : alle nodige acties worden in kaart gebracht, opgevolgd en bevestigd door het customer care center.
  • Operationele uitvoering : kwaliteitsinspecties bij risico-overdracht, herstelkostbegroting, opslag buiten en binnen, reiniging, herstel en onderhoud, rijklaar maken, digitale showroom.
  • Klantenportaal : onze eigen applicatie om alle actoren in het poolmanagement online toegang te geven tot de status van elk voertuig, en acties te ondernemen in overeenstemming met de afgesproken procesflow.

Digitale beeldvorming : op elk van onze sites beschikken wij over aangepaste fotostudio’s om zowel voertuig als aanwezige schade op een kwaliteitsvolle manier te documenteren. Dit is mogelijk via onze professionele fotograaf, maar ook via AI technologie voor automatische detectie.

In Genk zijn we ook in staat om 360° spins te maken van zowel de carrosserie als het interieur, wat gebruikt kan worden voor digitale presentaties op online platformen.

Referenties

KBC Autolease, Lease Plan, Athlon, Arval, ALD, Lizy, De Lage Landen, Van Mossel Automotive Belgium, D’Ieteren Mobility Company, Ciac Fleet, Mercedes-Benz, Ford Motor  Company, Suzuki, Vancia Car Lease, Volvo Cars Belgium, Proximus, Solvay, Fiat Group Automobiles, Sixt, Delaware Consulting, Westlease, BNP Paribas, Vinci Energies, Cegelec,…