Gegevens

Adres
Pastoor Coplaan 100
2070 Zwijndrecht
Website
https://www.vab.be/nl/bedrijfsservice/training-en-consult
E-mail
training@vab.be
Telefoon
03 253 64 84
Contact

Pieter Van Tiggelen
Coördinator Training & Consult
03 210 76 51
pieter.vantiggelen@vab.be

Jan Lombaert
Accountmanager Training & Consult
03 210 73 10
jan.lombaert@vab.be

Informatie

Management

Gedelegeerd Bestuurder VAB Groep
Geert Markey

Algemeen Directeur VAB-Bijstand
Marnix Somers

Financieel Directeur
Jan Delvaux

Administratief Directeur
Geert Clijsters

Activiteiten

VAB-Training & Consult is de technische poot achter de activiteiten van VAB. Als technisch competentiecenter levert T&C niet alleen interne support aan andere VAB-afdelingen, ook aan externe partijen worden tal van ondersteunende diensten aangeboden.

In origine startte Training & Consult als trainingscenter voor de VAB-wegenwachters. Intussen is VAB Training & Consult een volwaardige leverancier van technische trainingen. Zowel generalistische technische opleidingen, zoals basis autotechnologie en basis elektriciteit, certificerende opleidingen, gespecialiseerde of maatwerk-opleidingen zitten in de portefeuille. Voor een divers publiek, gaande van diagnosetechniekers tot medewerkers die slechts een vage kennis van de autotechniek nodig hebben. VAB is de vaste trainingspartner van enkele constructeurs, van dealergroepen, expertengroeperingen en van openbare diensten.

Naast de opleidingen is VAB Training & Consult ook gespecialiseerd in consulting activiteiten zoals Mystery Shopping en audits. Zowel in Sales als in After Sales Mystery shopping heeft T&C een uitgebreide ervaring en een bewezen track record. In de After Sales operaties worden incognito onderzoeken mét of zonder fysiek bezoek en mét of zonder aanbieden van een auto uitgevoerd. Om het even welk proces in het klantentraject kan worden  gefileerd en geëvalueerd.

VAB Training & Consult is tevens de marktleider voor wat betreft het aanleveren van technisch hoogstaande profielen aan klanten in de business. In formules van outsourcing en outtasking levert T&C deskundige medewerkers aan om technische helpdesks te bemannen. Meerdere constructeurs doen beroep op deze dienstverlening. Ook hierin is een breed palet mogelijk, gaande van eerder administratieve functies met een technische achtergrond tot de meest hoogtechnologische profielen op de technische helpdesk van een constructeur.

Tot slot is er het Diagnosecentrum, dat voor B2C én B2B activiteiten ten dienste staat van de sector. Operaties zoals algemene diagnose, vermogensmeting, uitlijning, NVH onderzoek en software-updates op locatie behoren tot de vaste activiteiten van Training & Consult.

De techniek staat niet stil. VAB Training & Consult ook niet. De recentste ontwikkelingen worden met een eagle eye gevolgd, de technologieën worden eigen gemaakt, nieuwe opleidingen zien het licht en nieuwe diagnose-activiteiten worden ontwikkeld.

Producten en diensten

Training & Consult:

  • Technische opleidingen
  • Mystery shopping (sales & aftersales)
  • Consulting activiteiten en dealerscreening
  • Audits en assessments
  • Diagnosecentrum, trillingsmeting, VIN service
  • Bandenchecks voor vloten op locatie
  • Software Updates op locatie
  • Technische helpdesk
  • Outsourcing van technische medewerkers

Referenties

VW, VW Bedrijfswagens, Audi, Porsche, Skoda, Seat, Honda, Mazda, Land Rover, Jaguar, KIA, Nissan, Citroën, Ssangyong, Suzuki, BMW, BMW Motorrad, MINI, Isuzu, Hyundai, Suzuki moto, Piaggio, Honda Moto, Alphabet Belgium, Alphabet Luxembourg, LeasePlan, Athlon Car Lease, ALD Automotive Luxemburg, KBC Lease Luxemburg, KBC Autolease, Direct Lease, J&T Autolease, West Lease, Volkswagen D’Ieteren Finance, Peugeot Lease, Citroën Lease, Leasys, D’Ieteren WeCare, KBC Verzekeringen, Fidea-Baloise, Cevora, Bpost, Wit-Gele Kruis, IAE- IEA, CED, MVI, …