Fluvius kiest voor het eerst voor elektrische bestelwagens

Ook de markt voor de bestelwagens begint te elektrificeren. Netbeheerde Fluvius bijvoorbeeld nam deze week zijn eerste e-vans in dienst.

Afgelopen week kregen de eerste technici van het bedrijf de sleutels van hun elektrische bestelwagen. Het resultaat van een lange voorbereiding, waarbij een projectgroep met onder meer ook technici en autoconstructeurs de mogelijkheden onderzocht en probeerde te anticiperen op de mogelijke valkuilen.

Bij de eerste levering waren ook 5 Maxus eDeliver 3 bestelwagens aanwezig. De bestelwagens van het Chinese EV-merk is beschikbaar in verschillende lengtes en heeft een WLTP-rijbereik van meer dan 150 km. In de stadscyclus van de verbruikstest stijgt de autonomie zelfs naar 371 km.

Ook aanwezig bij de eerste levering: de Volkswagen ID.Buzz, waar het bedrijf graag mee uitpakt op sociale media. “Een e-auto stoot over zijn hele levensduur zo’n 60 procent minder CO2 uit dan eentje met een uitlaat. Hoog tijd om, na de invoering van e-auto’s bij Fluvius, ook de mogelijkheid van de inzet van elektrische Fluvius-bestelwagens te onderzoeken”, lezen we in het bijschrift op LinkedIn.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine