FMS: Renta Solutions zet juridische puntjes op de i

FlitspaalEnkele maanden geleden stelden een aantal vlootverantwoordelijken zich vragen bij Fines Management Services of kortweg FMS, het boetebeheersysteem van Renta Solutions dat boetes rechtstreeks naar de bestuurder stuurt. Bedrijven maakten zich vooral zorgen over het feit dat ze geen zicht meer hadden op het gedrag van hun chauffeurs, met mogelijke gevolgen voor de burgerlijke aansprakelijkheid van de werkgever. Bij Renta Solutions hebben ze altijd gezegd dat privacy hierin primeert en dat er eigenlijk geen juridische middenweg mogelijk is. Dat zetten ze nu extra in de verf met een omvangrijke juridisch vraagbaak die alle twijfels moet wegnemen.

Team juristen

De tekst werd samengesteld met een team van juristen, in opdracht van Renta Solutions NV en er werden zoveel mogelijk vragen van erg verscheidene partijen behandeld. Zoals u hier kan lezen is het document in juridisch jargon geschreven maar vertrekt men wel van vragen die in “mensentaal” geschreven zijn. Vragen die een vlootverantwoordelijke zich dus zou kunnen stellen. De antwoorden zijn evenwel niet voor interpretatie vatbaar en “juridisch sluitend”, benadrukt men bij Renta Solutions.

Wie toch geen antwoord op zijn vraag vindt, kan nog altijd doorverwezen worden naar één van de juristen die het document opstelden. De vraagsteller zal daarvoor een marktconform honorarium aan de jurist moeten betalen.

 

 

#Business Driver #Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine