Frankrijk – Garantie tegen waardevermindering bij LeasePlan

LeasePlan dépréciation

Het einde van een leasingcontract gaat altijd gepaard met de nodige stress: lichte schadegevallen, eigen aan het dagdagelijks gebruik van een voertuig, leiden in sommige gevallen tot een waardevermindering en eventueel ook extra kosten. Deze laatste fase, de fase van de teruggave van het voertuig, is één van de grootste hinderpalen voor de markt van lange termijn huur. Om in te spelen op de verwachtingen van de kleinere vloten en hen een optimale gemoedsrust te geven, neemt LeasePlan France voortaan een nieuwe garantie ‘Afschrijvingskosten’ op in de verzekeringscontracten.

Volgens het recente rapport ‘Standaardtoestand van de teruggave van huurvoertuigen’* van de Franse beroepsvereniging van voertuigverhuurders op lange termijn (SNLVLD), worden er gemiddeld negen schadegevallen vastgesteld bij de teruggave van een voertuig.

Bij de teruggave van het voertuig ontstaat er vaak wrevel, omdat klanten zich meestal niet verwachten aan extra kosten.

LeasePlan heeft nu in Frankrijk een systeem uitgedokterd om de klanten te behoeden voor onaangename verrassingen. Dankzij de garantie ‘Afschrijvingskosten’ geniet de klant van een dekking van 1.000 euro, zonder vrijstelling. Op die manier worden de modaliteiten voor de teruggave vastgelegd bij de ondertekening van het contract.

#Internationaal

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine