Georges Servranckx, het “fleetgezicht” van Lotus: “Het merk is zeer goed ontvangen door de leasemaatschappijen”

Georges Servranckx trad op 5 juni aan als Area Fleet Sales Manager Belux voor Lotus Cars. We spraken met hem om een eerste indruk te krijgen van de fleetstrategie van Lotus. En er is een kleine primeur over Lotus in Luik…

Georges Servranckx  fleet Lotus1

Je bent niet nieuw in de autosector…

Ik werk al meer dan 20 jaar in de sector. Ik ben begonnen als verkoper bij Peugeot Gewelt. Daarna werkte ik als Fleet Manager, eerst bij garage BMW Van Avondt (nu Juma) in Leuven en daarna bij Groep Ceulemans, die intussen is overgenomen door de A&M Groep. Toen kreeg ik de drang om voor een invoerder te werken. In 2018 ben ik bij Stellantis aan de slag gegaan als National Key Account Manager.

En nu sta je aan het hoofd van de fleetafdeling van Lotus voor België en Luxemburg.

Inderdaad, ik ben zelf op 5 juni begonnen. Het is bijzonder leuk. Als kind speelde ik al met autootjes. Mijn favoriet was de Lotus F1 waarmee Mario Andretti eind jaren 70 wereldkampioen werd. En nu werk ik voor dit merk…

Hoe is Lotus eigenlijk georganiseerd in de Belux?

Ik werk eigenlijk voor Lotus Cars Europe, dat zijn hoofdkantoor in Nederland heeft. Voor de rest is Europa verdeeld in clusters. Er is de cluster Frankrijk-België-Luxemburg. Er is nog een cluster in het noorden, met de Scandinavische landen. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland vormen een ander cluster. En de zuidelijke landen (Italië, Spanje, Portugal) vormen ook een cluster.

Wat zijn de verschillende verkooppunten in België en Luxemburg?

We werken met agenten. In België hebben we Lotus Brussel (Sterckx – De Smet), Lotus Antwerpen (Frédéric Koninckx Motors), Lotus Oostende (Thierry Verhiest). En daarnaast opent BMW-dealer Discar een Lotus-showroom in Luik. In het Groothertogdom tot slot heeft de Kontz Group een Lotus-vestiging in Luxemburg-stad.

Lotus is een nieuwkomer op de B2B-markt. Wat zijn de wapens van het merk?

De Lotus Eletre, de eerste elektrische SUV van het merk, is enige tijd geleden in de showrooms aangekomen. Nog voordat hij arriveerde, hadden we al 170 pre-orders geregistreerd. Begin volgend jaar komt er een sedan op de markt, gevolgd door een kleine SUV eind 2024. Al deze wagens EV’s, want Lotus heeft aangekondigd dat al zijn nieuwe modellen vanaf nu 100% elektrisch zullen zijn.

We bieden een garantie van vijf jaar of tot 150.000 km op het voertuig. De accu heeft een garantie van acht jaar of 200.000 km.

Wat zijn de eerste ambities in de fleet?

Lotus moest worden gepositioneerd bij de leasemaatschappijen. We moeten zeggen dat het merk heel goed ontvangen is. In eerste instantie zien we interesse bij zelfstandigen en vrije beroepen. We zullen ons ook richten op KMO’s.

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Lotus Brussels 1731 Zellik
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine