Ghistelinck Automotive neemt MIG Motors over

Ghistelinck Automotive, de Waregemse automobielgroep die sedert 1950 het merk Mercedes-Benz verdeelt in België en sedert 2017 ook in Frankrijk, heeft recent autodealer MIG Motors overgenomen.

MIG Motors verdeelt de merken VW ( personenwagens en bestelwagens ), Seat, Cupra, Skoda en Audi via 9 vestigingen in Oost-Vlaanderen : Gent Noord, Gent Zuid, Aalter, Sint-Martens-Latem, Evergem, Eke, Zwijnaarde, Lievegem en Wetteren.

De overname gebeurt in twee stappen : 50% van alle aandelen nu, en de overige op een termijn van maximaal 5 jaar. De deal is onder voorbehoud van goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit (B.M.A.). Closing zal plaatsvinden van zodra de B.M.A. haar akkoord heeft gegeven.

Hiermee stoomt Ghistelinck Automotive door naar een jaarlijkse omzet van 550 miljoen euro, waarvan 12.400 voertuigen, en dit via 20 vestigingen en 620 werknemers.

Vincent Yserbyt, Gedelegeerd Bestuurder (en eigenaar) van Ghistelinck Automotive verrast hiermee door merken buiten de Mercedes-Benz productgroep erbij te nemen.

Via deze deal controleert de West-Vlaamse ondernemer eveneens de bevoorradingszekerheid van dochterondernemingen Luxauto en Top Rent Fleet Services, die eveneens deel uitmaken van Ghistelinck Automotive, en die momenteel over een wagenpark beschikken van 2.200 voertuigen, en hiervoor jaarlijks minstens 1.100 voertuigen dienen aan te kopen.

Hubert Sigiez en Christel Lootens, eigenaars van United NRJ, de holding boven MIG Motors, benadrukken dat de jarenlange ervaring in de automotive sector van Vincent Yserbyt een grote aanwinst is voor de MIG-groep en de juiste stap in de verdere groei van het bedrijf. “We vinden het fantastisch dat twee sterke groepen samen de krachten bundelen om de uitdagingen in onze sector aan te gaan”, aldus beide
eigenaars. Ghistelinck Automotive, voorheen ‘Group Ghistelinck’, nam eerder dit jaar ook ATK Carparts uit Kruisem en Carrosserie Martens uit Deinze over. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 285 miljoen euro en een EBITDA van 15,4 miljoen euro. Ghistelinck Automotive is de enige grote Mercedes-Benz dealergroep van ons land die nog in Belgische handen is, en hierdoor volledig authentiek en ‘van bij ons’ is gebleven.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine