Groep Jean-Michel Martin, neemt Jaguar en Land Rover concessies van Somotra over

Jaguar-webCoventry Motors, de nieuwe vennootschap van Jean-Michel Martin, neemt de Jaguar en Land Rover concessies van Somotra in Waterloo en Drogenbos over. Door de nauwe samenwerking met het reeds bestaande verkooppunt Jaguar Land Rover Brussels East in Zaventem – eveneens onder leiding van Jean-Michel Martin – wordt de groep meteen één van de grootste verdelers van beide prestigieuze merken in België.Het akkoord dat vandaag door beide partijen werd ondertekend, komt er na een aantal onsuccesvolle herstructureringsrondes bij Somotra en de daaropvolgende start van de zoektocht naar een potentiële overnamepartner.

Jean-Michel Martin, gedelegeerd bestuurder van Coventry Motors: De gesprekken met Somotra werden in juni opgestart, en we zijn heel blij vandaag de officiële overname te kunnen aankondigen. Met de overname van de Somotra concessies in Waterloo en Drogenbos versterken we onze marktpositie in Brussel en de Brusselse rand. Door deze verbeterde geografische spreiding kunnen we op een progressieve manier verder groeien, en onze kostenstructuur nog beter optimaliseren door synergieën op te zetten met alle merken binnen onze groep, en dat zijn er ondertussen al heel wat. ”

Sinds Jean-Michel Martin van start ging met de verkoop van Jaguar en Land Rover via haar concessie in Zaventem, kende de groep een sterke evolutie. Het uitgebreide modellenaanbod van Jaguar en Land Rover zorgt ervoor dat steeds meer mensen hun weg naar de showrooms van beide merken vinden. Met twee bijkomende verkooppunten in Waterloo en Drogenbos, wordt het bijgevolg eenvoudiger om deze groeiende groep van mensen nog beter van dienst te zijn.Land Rover

De groep Jean-Michel Martin beschikt vandaag over een netwerk van zes concessies en 2 koetswerkafdelingen voor de verdeling van BMW, BMWi, MINI, ALPINA, Land Rover en Jaguar, die met uitzondering van de twee nieuwe aanwinsten, reeds allemaal werden aangepast aan de nieuwste normen van elk merk. De groep staat voor een een omzet van 120 miljoen euro.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Spirletautomobiles 4671 Barchon

Selected FLEET Dealers

Spirletautomobiles 4671 Barchon
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine