Hedin Automotive neemt vier Antwerpse Mercedes-Benz-vestigingen over van Mercedes-Benz Group

Foto: Hedin Automotive

Hedin Automotive Belgium kondigt de overname aan van vier Mercedes-Benz-vestigingen van Mercedes-Benz Group. De concessies zijn gevestigd in en rond de stad Antwerpen en worden stapsgewijs in de groep geïntegreerd.

Hedin Automotive Belgium breidt gevoelig uit. Het dochterbedrijf van de Zweedse Hedin Mobility Group AB neemt vier Antwerpse Mercedes-Benz-vestigingen over van Mercedes-Benz Group. Met deze overname versterkt Hedin Automotive Belgium zijn aanwezigheid op de Belgische markt en ook zijn engagement op lange termijn voor het merk Mercedes-Benz.

“We zijn verheugd dat we de kans krijgen om verder te groeien met Mercedes-Benz in België, waar we momenteel vijftien Mercedes-Benz-dealers hebben, waarvan drie Truck Centers. Het is een zeer belangrijke markt voor ons”, aldus Anders Hedin, eigenaar en CEO van Hedin Mobility Group AB.

Hedin Automotive Belgium verkocht in 2021 9.223 nieuwe Mercedes-Benz-voertuigen en had een totale omzet van 438 miljoen euro.

De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteiten, wat in de praktijk betekent dat de naamswijziging nog niet onmiddellijk zal zichtbaar worden in het straatbeeld.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine