Hoe de nieuwe Volkswagen Golf als niet-EV nog relevant wil blijven

Gefeliciteerd! De Volkswagen Golf mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen en doet zichzelf een facelift cadeau. Een volledig elektrische Golf, die is er niet, maar toch blijft het model nog altijd relevant.

Om mee te zijn met zijn tijd verdubbelt de jarige immers quasi de batterij van zijn plug-in hybride versie, van 10,6 naar 19,7 kWh. Zijn elektrische autonomie stijgt daardoor naar zo’n 100 km. Bovendien stijgt zijn laadvermogen van 3,6 naar 11 kW en kan de Duitser zelfs snelladen aan 50 kW!

De PHEV komt als 204 pk sterke eHybrid of als GTE met 272 paarden. Daarnaast kan je ook kiezen voor traditionele verbrandingsmotoren, zowel benzine als diesel, al dan niet met mild hybride hulp. De topversie is voorlopig de GTI, waarvan de tweeliter zijn vermogen met 20 pk ziet toenemen tot 265 pk, al zijn de GTI Clubsport en R nog onderweg. VW verwacht ze in de tweede helft van het jaar.

Verlicht logo

Dat wat het innerlijke betreft. Ook visueel werd de facelift van de achtste generatie Golf bijgepunt. Zo werden de bumpers en de lichten hertekend. Bovendien kan je kiezen voor IQ.LIGHT LED matrix-koplampen die tot 500 meter ver schijnen. Als je de performance-koplampen of de IQ.LIGHT LED matrixexemplaren aanvinkt, krijg je trouwens een verlicht Volkswagenlogo op de neus.

Binnenin kan je kiezen voor een scherm van 10,4 duim of 12,9 duim dat draait op de MIB4-software. Bovenaan heb je een strook die je kan configureren, onderaan worden steeds vaste toetsen weergeven voor de bediening van de belangrijkste functies. Dat, en het feit dat de “streelstrookjes” onder het scherm eindelijk verlicht zijn, moeten de ergonomie van de nieuwe Golf fors verbeteren.

Tot slot melden we nog dat de stembediening van deze Volkswagen verbetert is en dat je voor het eerst ook Park Assist Pro kan aanvinken in de optielijst. Hierdoor kan je de wagen zelfs van buitenaf laten parkeren via je smartphone. De nieuwe Golf kan je uiteraard bestellen als hatchback of in breakformaat, de zogenaamde Variant.

Foto’s Volkswagen Golf

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 3061 Leefdaal
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
Michael Mazuin Charleroi Sud 5651 Tarcienne
Michael Mazuin Charleroi Est 6220 Fleurus
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine