Hyundai Belgium levert eerste 10 Kona Electric uit aan Coca-Cola European Partners

Hyundai Belgium heeft 10 Kona EV’s geleverd aan Coca-Cola European Partners. De voertuigen worden geleased bij Arval Belgium. Het zijn de allereerste exemplaren die in België geleverd worden. Bij de andere klanten worden de elektrische Kona’s pas vanaf januari 2019 geleverd.

De Kona Electric bestaat met twee verschillende aandrijflijnen. De versie met de grootste autonomie beschikt over een batterij van 64 kWh en een elektrisch rijbereik tot 449 km (volgens WLTP-tests). De minder krachtige versie is 39,2 kWh sterk en heeft een autonomie van 289 km. Een laadbeurt tot 80% met de krachtigste versie aan een snellader neemt maar 54 minuten in beslag.

Coca-Cola : “-50% emissies tegen 2025”

Managing Director Olivier Sermeus van Hyundai Belux toonde zich tevreden dat Coca-Cola European Partners voor de Kona EV kiest: “Hyundai heeft in korte tijd een indrukwekkend aanbod ecologische wagens ontwikkeld, en de nieuwe Kona EV is daar een recent voorbeeld van. Het is de eerste compacte SUV op de markt die een volledig elektrische aandrijflijn krijgt en daarmee ook nog eens opvallend ver kan rijden. Met de uitlevering van deze eerste 10 exemplaren toont Coca-Cola European Partners haar vertrouwen in onze producten, en we zijn ervan overtuigd dat er nog veel bedrijven hun voorbeeld zullen volgen.”

Ook bij Coca-Cola European Partners is men verheugd bij de levering van de eerste 10 voertuigen, aldus Marc Devos (Senior Manager, Fleet EU):“Bij Coca-Cola European Partners Belux vinden we de permanente vergroening van ons wagenpark erg belangrijk. Dit kadert met onze Actieplan voor Duurzaamheid This is Forward: tegen 2025 zullen we de uitstoot van broeikasgassen van onze bedrijfsactiviteit met 50% verminderen. De nieuwe Hyundai Kona EV past perfect in dat plaatje.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!