Inschrijvingen | Niet alleen Tesla zet monsterscore neer …

Het is begin augustus en dat betekent dat we weer een lading vers cijfermateriaal hebben binnengekregen van Febiac. Van deze dertig merken werden afgelopen maand de meeste wagens ingeschreven.

In de loop van de voorbije maand juli werden in België 45.110 nieuwe auto’s ingeschreven. In vergelijking met juli 2018 groeide het aantal inschrijvingen met 5,5%. Dit is niet alleen de eerste stijging van het maandcijfer dit jaar voor de markt van nieuwe auto’s, maar tegelijk ook de beste julimaand die de voorbije tien jaar in België geregistreerd werd.

Toch is het niet al rozengeur en maneschijn wat de klok slaat. De voorbije zeven maanden werden immers in totaal 355.598 nieuwe auto’s in België ingeschreven, wat 5% minder is dan in de overeenstemmende periode van 2018.

Duidelijke winnaars

In het maandklassement zijn we al zo gewoon geraakt aan de sprong vooruit van Tesla dat we bij wijze van spreken al niet meer verbaasd zijn wanneer we donkergroene cijfers voor de Amerikaanse autobouwer zien (+386% deze maand). Maar ook andere constructeurs kenden een bijzonder productieve julimaand.

Zo verkocht Mercedes in juli 1.712 wagens meer dan in dezelfde maand vorig jaar, een stijging met 59%. Het katapulteert het merk met de ster meteen naar de tweede plaats in het maandklassement. Maar ook Mitsubishi (+68%), Honda (+47%), Seat(+39%) en Lexus (+46%, net buiten de top 30) zullen met plezier naar hun maandbalans kijken.

De volledige top 30 van de maand juli kan je hieronder nalezen:

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine