Inschrijvingen: particuliere markt trekt weer aan. Schudt dat de kaarten door elkaar?

De autosector noteerde groene cijfers in januari 2024. Ook in februari blijft de trend positief. De reden? Eindelijk trekt de particuliere markt weer aan. Maar schudt dat de kaarten door elkaar?

In februari werden 43.723 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dit is een verbetering van +9,6% ten opzichte van februari 2023, en kan worden toegeschreven aan een hoger aantal nieuwe inschrijvingen door particulieren. Deze stegen in februari met +13,9% en vertegenwoordigden 41,7% van het totale aantal nieuwe inschrijvingen in februari, vergeleken met 37,6% in dezelfde periode vorig jaar.

Voor de eerste twee maanden van 2024 was de markt voor nieuwe personenwagens goed voor 90.390 inschrijvingen, wat neerkomt op een verbetering van +13,4% of 10.660 nieuwe auto’s meer ten opzichte van de eerste twee maanden van 2023.

Wie is de populairste van de klas?

Ondanks het feit dat de particulieren meer auto’s kopen, blijven de fleetmerken de scepter zwaaien in de algemene ranglijst. BMW blijft de favoriet van de Belg, gevolgd door Audi en Volkswagen. De stijging van Dacia (+55%) is de grootste uiting van het particuliere succes, al is de grootste stijger in onderstaande top 30 Tesla (+188%). Net buiten de beste 30 zien we trouwens nog grotere stijgers, BYD (+291%) en smart (+472%) die echt gelanceerd geraken op de Belgische markt.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine