Laatste wapenfeit Audi Q7, voor een 100% elektrische versie?

Deze Audi Q7 werd voor het eerst geïntroduceerd in 2015 en kreeg in 2019 een facelift. Dit is nu de tweede golf van tweaks voordat een geheel nieuwe generatie van de SUV het levenslicht ziet. Waarschijnlijk elektrisch…

Om met zijn tijd mee te gaan, is de Audi Q7 geïnspireerd op het uiterlijk van de Q8 . Het rechtopstaande Audi Singleframe met een achthoekig design maakt nu indruk met verticale sierelementen. Ze zijn druppelvormig op het basismodel en L-vormig met het S line-exterieurpack en op de SQ7 TFSI. 

Daarnaast zorgt het nieuwe samenspel tussen de contouren van de grille en de nu hoger geplaatste koplampen voor een compleet nieuwe frontarchitectuur die de krachtige en meer aanwezige look van de nieuwe Q7 duidelijk benadrukt. Het zelfverzekerde voorkomen van de Q7 wordt onderstreept door de nieuwe uitgesproken, met kleur omlijste luchtinlaten, die duidelijk geïntegreerd zijn in de basisarchitectuur van het voertuig.

Voor het eerst in een Q7 zijn de HD-ledmatrixkoplampen met laserlicht als extra grootlichtfunctie voorzien van digitale dagrijlichten met selecteerbare lichtsignaturen. Digitale oledachterlichten met vier selecteerbare achterlichtdesigns maken het verlichtingsaanbod compleet.

Audi heeft de sierelementen systematisch beperkt om het voertuig een nog meer uitgesproken en puristische look te verlenen.

Populaire apps

Als onderdeel van de modelupdate breidt Audi ook het appaanbod uit. Voor het eerst kunnen passagiers rechtstreeks gebruikmaken van populaire apps van derde partijen (zoals Spotify of Amazon Music). 

Wat de rijhulpsystemen betreft, krijgt vooral het omgevingsdisplay een upgrade. De Audi virtual cockpit geeft onder andere waarschuwingen voor het wisselen van rijstrook, afstandswaarschuwingen voor andere weggebruikers (vrachtwagens, auto’s en motorfietsen), kruispuntassistentie en verkeerslichtinformatie in verbluffende full HD-kwaliteit. 

Motorenaanbod: 100% verbrandingsmotoren

Het gamma begint met de 45 TDI quattro, een drie liter grote dieselmotor met een vermogen van 170 kW (231 pk) en een indrukwekkend koppel van 500 Nm, dat zich uitstrekt over een bereik van 1.500 tot 3.000 t/min. Deze motorversie wordt gevolgd door de 50 TDI quattro, een krachtigere versie met 210 kW (286 pk) en 600 Nm koppel.

Sportiviteit zit diep geworteld in de genen van de SQ7 TFSI, aangedreven door de beproefde 4.0 TFSI met 373 kW (507 pk) en 770 Nm koppel in combinatie met de snel schakelende tiptronic-achttrapsautomaat en de permanente quattro-vierwielaandrijving.

Geen plug-in hybride versie dus. Voorlopig althans niet.

Vanaf…

De marktintroductie van de Audi Q7 vindt plaats in het eerste kwartaal van 2024. De prijzen voor de 45 TDI quattro beginnen bij 71.590 euro, terwijl de 50 TDI quattro 74.570 euro kost. De sportieve SQ7 TFSI begint bij 112.090 euro.

Foto’s

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-ville
Thoen Aalst 9308 Hofstade
Thoen Geraardsbergen 9500 Geraardsbergen
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine