Lampiris schakelt volledig over op 100% elektrische voertuigen

Bij de vernieuwing van zijn wagenpark zal Lampiris voortaan enkel nog 100% elektrische voertuigen aanschaffen. Over vier jaar zal geen enkele van de zowat 100 bedrijfsvoertuigen van de groenestroomleverancier nog een
verbrandingsmotor hebben.

Op 31 mei lanceerden Lampiris en Total een innovatief aanbod dat de levering van 100% groene stroom combineert met de plaatsing van geconnecteerde laadpalen en ‘smart cables’1, de toegang tot meer dan 40.000 laadpunten in Europa – waarvan ruim 2000 in België – en een unieke oplossing voor de facturatie van het elektriciteitsverbruik van bedrijfsvoertuigen aan de werkgever.

Vandaag past Lampiris deze oplossing toe op zijn volledige wagenpark. Elk nieuw voertuig in de vloot is voortaan uitgerust met een elektrische motor. Over vier jaar, wanneer het wagenpark van de groenestroomleverancier volledig vernieuwd is, zal het dus geen enkele verbrandingsmotor meer tellen. Een absolute primeur voor een Belgische onderneming van deze omvang.

“Iedereen praat erover, maar weinigen gaan over tot actie”, zegt Gaëtan Mondet, algemeen directeur van Lampiris. “De technologie evolueert snel. Batterijen worden steeds krachtiger en goedkoper. Er komen steeds meer snelladers bij langs de Belgische wegen, een domein waarin het netwerk van Total marktleider (30%) is. Onze gewoontes en mentaliteit veranderen echter minder snel. Door resoluut en onmiddellijk de elektrische kaart te trekken dragen we actief bij aan de collectieve inspanningen om de uitstoot van CO2 en fijn stof te verlagen. Ook financieel is deze omschakeling echter een slimme keuze: globaal genomen is een elektrisch voertuig immers goedkoper dan een traditioneel exemplaar. Door zelf gebruik te maken van de oplossing die we onze klanten aanbieden, kunnen we hun verwachtingen en tevredenheid bovendien optimaal evalueren en ons aanbod verbeteren.

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine