Mercedes-Benz concessiehouder Groep Vereenooghe neemt Auto Terminus over

West-Vlaamse Groep Vereenooghe, sinds 1969 Erkend Concessiehouder van Mercedes-Benz met vestigingen in Roeselare, Tielt, Torhout, Ieper en Veurne, kondigt vandaag haar overname van Auto Terminus aan. Auto Terminus is eveneens officieel concessiehouder van het merk met de ster met vestigingen in Brugge, Oostende en Jabbeke. De transactie is onder het voorbehoud van goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit.

Met deze overname groeit de West-Vlaamse familie-onderneming Vereenooghe uit tot een netwerk van niet minder dan acht verkoop- en erkende servicepunten in de regio Noord en Midden West-Vlaanderen, goed voor 250 medewerkers. Daarmee wordt ze de grootste onafhankelijke dealer in het Belgische Mercedes-Benz netwerk en één van de grootste werkgevers in de regio.

“Met deze overname trekken we resoluut de kaart van de vooruitgang”, vertellen de neven Michel en Alain Vereenooghe. “De automobielsector staat voor tal van uitdagingen en hetzelfde gaat op voor ons als partners van het merk met de ster. Onder meer de zogenaamde elektrificering van het wagenpark is niet langer een utopie en vraagt om een specifieke aanpak. Daarnaast willen wij onze huidige en toekomstige klanten vandaag en ook morgen een professionele en persoonlijke service zonder voorgaande blijven aanbieden. Tot slot passen ook onze ambities als werkgever in dit investerings- en schaalvergrotingsplan.”

In 2016 bedroeg de geconsolideerde omzet van Auto Terminus en Groep Vereenooghe net geen € 200.000.000. Voor het lopende jaar wordt een geconsolideerde verkoop van ruim 2500 nieuwe Mercedes-Benz personenwagens, 750 bestelwagens, 300 vrachtwagens, 65 smarts en 800 tweedehandswagens verwacht.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!