Nieuwe Audi Q4 krijgt exta rijbereik en… wordt in België gebouwd!

Static photo, Colour: Pebble grey with contrasting paint finish mythos black metallic

De Audi Q4 steekt in het nieuw. Waar de rest van de wereld vooral naar zijn specificaties kijkt, zijn wij Belgen vooral trots op de locatie waar hij in elkaar geschroefd wordt. Want de Q4 e-tron zal (ook) in de Audifabriek in Vorst van de band rollen!

De Q8 e-tron krijgt er met andere woorden een vriendje bij op de productieband van Vorst. Eentje die op flink wat extra technologie kan rekenen ten opzichte van zijn pre-facelift versie. Nieuwe dempers en een aangepaste stuurinrichting moeten voor extra sportiviteit zorgen, de standaarduitrusting werd uitgebreid met onder meer een aantal rijhulpsystemen, MMI Navigation, een elektrisch openende achterklep en verwarmde zetels vooraan.

Tot slot heb je optioneel via de Audi Soundscape zelfs recht op een nieuw geluid. “Het typische “karaktergeluid” onderscheidt hem van andere elektrische Audi-modellen en die van andere fabrikanten. Bovendien verdiept het de emotionele band tussen de Audi-rijder en zijn auto”, lezen we in het persbericht.

Static photo, Colour: Pebble grey with contrasting paint finish mythos black metallic

Batterij en vermogen

Daarnaast werd ook het elektrische aandrijfgeheel verbeterd, uiteraard veel belangrijker dan het geluid van de wagen. Geen instapper meer met 204 pk, standaard heeft de Q4 e-tron 286 paarden in de stal die hun vermogen op de achteras afzetten. Daarboven komen twee versies met vierwielaandrijving: de eerste heeft ook 286 pk, de tweede Quattro doet het met 340 paarden. Zij worden steeds gekoppeld aan de batterij van 77 kWh netto-inhoud die we kennen uit de vorige Q4 e-tron.

De standaardversie blijft ook snelladen aan een maximumvermogen van 135 kW, voor de twee vierwielaandrijvers wordt dit opgetrokken naar 170 kW. En ondanks het feit dat de batterij dezelfde blijft, claimt Audi een groter rijbereik dankzij de efficiëntere elektromotoren, voornamelijk door een beter temperatuurmanagement, wat resulteert in 562 kilometer op een volle batterij in de standaardversie.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-ville
Thoen Aalst 9308 Hofstade
Thoen Geraardsbergen 9500 Geraardsbergen
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine