Nieuwe CEO voor KBC Autolease, ook gevolgen bij Renta

KBC Autolease krijgt een nieuwe CEO. Vanaf 1 maart zal Wannes Vermost Stefan Delaet opvolgen als CEO van KBC Autolease. Stefan Delaet keert terug naar KBC Groep waar hij een groot transformatieproject zal managen.

Stefan kan terugblikken op een interessante periode van bijna 4 jaar waarin hij KBC Autolease transformeerde van een autoleasemaatschappij naar een multimodale speler waar, naast de auto, ook de fiets een prominente plaats heeft gekregen. Hij keert terug naar KBC Groep als Program Manager Strategische Transformatie en Business Development.

“Ik kijk met veel plezier en trots terug op de afgelopen periode waarin we van een autoleasebedrijf een duurzame mobiliteitsprovider hebben gemaakt. Het feit dat we dat gedaan hebben tijdens COVID en in volle supply-chain crisis is enkel mogelijk geweest dankzij het professionalisme van onze medewerkers, partners en goede klantenrelaties. Zij geven dagelijks zin en betekenis aan onze ‘Move Smart Together’-strategie, waarvoor mijn oprechte dank en respect!” Ik wens Wannes en team een succesvolle voortzetting en een behouden vaart”

Wannes Vermost CEO vanaf 1 maart

Na het beëindigen van zijn studies in 2003 startte Wannes zijn carrière in tax en accountancy bij SBB, de FOD Financiën en Deloitte. In 2007 begon Wannes bij KBC in het kantorennet als KMO-relatiebeheerder en later als kantoordirecteur.

In 2015 werd hij Senior adviseur Corporate Sustainability binnen KBC Group. Van januari 2019 tot juni 2022 werkte hij als diensthoofd underwriting in KBC Verzekeringen. Sinds juli 2022 was Wannes Program Manager Business Integration bij UBB in Bulgarije voor de integratie van UBB en Raifeissen Bank Bulgaria.

Wannes is 42 jaar en heeft een masterdiploma in Handelswetenschappen behaald aan de HUBrussel.

“Ik kijk er naar uit om verder te bouwen op het goede werk van Stefan en de collega’s van KBC Autolease. Met een sterk team van professionele medewerkers en in nauwe samenwerking met kwalitatieve partners willen we er voor blijven zorgen dat de mobiliteitsbehoeften van onze klanten ingevuld worden. KBC Autolease is de partner bij uitstek om bedrijven te begeleiden naar een meer duurzame en gediversifieerde mobiliteit waar, naast de auto, ook de fiets en deelmobiliteit hun plaats verdienen.”  

Ook gevolgen bij Renta

Stefan De Laet was ook de afgelopen 3 jaar ook voorzitter en lid van de Raad van Bestuur van Renta.Hij zal tijdelijk, tot de eerstvolgende algemene vergadering, opgevolgd worden door huidig ondervoorzitter Johan Portier, Managing Director van LeasePlan Belgium. Guy Hannosette (Vancia Car Lease) zal, eveneens tijdelijk, de rol van ondervoorzitter Lange-Termijn verhuur opnemen.

“We wensen Stefan veel succes toe in zijn nieuwe rol, maar we zullen hem erg missen in onze Raad van Bestuur. Stefan is een strategisch denker die de afgelopen jaren heel wat verfrissende ideeën heeft aangereikt die bijzonder welkom waren in onze sector die op alle vlakken in hoog tempo aan het transformeren is.” aldus Johan Portier.  “Zo heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het structureren van de activiteiten van ons filiaal Renta Solutions en heeft hij samen met Febiac en Traxio vorm gegeven aan het samenwerkingsverband Mobia, waardoor we beter gewapend zijn om  de belangen van onze leden in de toekomst te behartigen.”

Stefan Delaet vult aan: “Het is voor mij een groot genoegen geweest om samen te werken met de raad van bestuur en de leden van Renta. De leasing- en verhuursector heeft in enkele jaren tijd haar actieterrein sterk verbreed, met aanvullingen voor de bedrijfswagen, een focus op zero-emissie en een flexibeler aanbod. Met Renta zorgen we ervoor dat het kader waarbinnen onze bedrijven zaken doen zo optimaal mogelijk ingericht blijft.  Ik ben blij dat ik heb kunnen bijdragen aan deze evolutie die de komende jaren zeker nog verder zal doorzetten.”

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine