Olympus berekent beste NMBS-tarief dankzij uniek algoritme

Wie met de trein reist, heeft verschillende mogelijkheden bij de aankoop van een ticket. Er is bijvoorbeeld een standaardbiljet of een extra voordelig weekendbiljet, waarvan het tarief wordt berekend op basis van de afstand van de verplaatsing, een Go Pass voor wie jonger is dan 26, een voordelige Rail Pass van 10 ritten enzovoort. Mobiliteitsapp Olympus berekent als eerste automatisch het beste tarief voor haar gebruikers Behalve de kortingen op basis van afstand, leeftijd en tijdstip werden ook de voordelige rittenkaarten zoals de Rail Pass in een uniek algoritme verwerkt.

“De rittenkaarten zijn erg voordelig maar een verplaatsing kan via een eenmalig biljet nog goedkoper uitvallen. Bijvoorbeeld als de verplaatsing kort is, binnen de tijdspanne valt voor een Weekendbiljet of als de reiziger jonger is dan 26”, zegt Koen Van De Putte, directeur van Olympus Mobility. “Gebruikers van onze app hoeven er niet langer zelf het hoofd over te breken want Olympus berekent het nu automatisch.”

Ook voordelig met De Lijn
Ook het aanbod van De Lijn is via de gedigitaliseerde m-card10 een euro goedkoper dan de papieren 10-rittenkaart. De Olympus app zal automatisch de ritten van de m-card10 gebruiken als dit door een gebruiker in de app werd aangekocht.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!