Ondanks coronacrisis haalt Pluginvest 350.000 euro vers kapitaal op

Het Antwerpse Pluginvest heeft midden in de corona tijden kapitaal opgehaald. De jonge scale-up, gespecialiseerd in laadinfrastructuur voor elektrische wagens, wil dankzij de kapitaalverhoging van € 350.000 haar positie in de groeiende markt van elektrische wagens versterken.

Pluginvest zet met de investering in op het uitbouwen van partnerships met autodealers, leasingmaatschappijen en immo-ontwikkelaars. “We hebben met Pluginvest de voorbije jaren al een mooi verhaal geschreven”, vertelt Sander Hereijgers. “We plaatsen elektrische laadpalen bij bedrijven en werknemers, maar het gaat veel verder dan dat. Met bijhorende diensten ontzorgen we onze klanten in de transitie naar duurzame mobiliteit. De keuze voor elektrisch rijden is vaak eenvoudig voor de chauffeur, maar voor de werkgever of fleet manager zijn er vaak nog specifieke vragen. Pluginvest zet zeer sterk in op ontzorging. Via een maandelijkse Charging-as-a-Service renting formule maken we deze overstap laagdrempelig en blijven we de klant ook na de installatie ondersteunen voor onderhoud, facturatie en smart grid toepassingen.”

“De coronasituatie was natuurlijk een onvoorzien element op het einde van de kapitaalsronde met onze investeerders”, gaat Hereijgers verder. “Maar het vertrouwen bij alle partijen was groot. De lagere milieu-impact, de kostenbesparing en het hogere rijplezier dat gepaard gaat met elektrisch rijden, zorgen voor een niet te stoppen transitie.”

Kapitaal+netwerk

De nieuwe aandeelhouders zullen niet enkel kapitaal, maar ook hun netwerk ter beschikking stellen. Daarnaast treedt ook Karel Cardoen toe tot de raad van bestuur. Hij is gekend als de ondernemer en CEO achter de gelijknamige autosupermarkten, die hij enkele jaren geleden verkocht. Vandaag is hij voornamelijk actief als projectontwikkelaar.    

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!