Opladen voor de toekomst: Brico kiest voor elektrisch rijden

Op maandag 19 februari neemt Brico zijn eerste elektrische wagen in ontvangst. De overstap naar elektrische voertuigen maakt integraal deel uit van het duurzaamheidsverhaal bij Brico om de CO2-uistoot aanzienlijk te verminderen. Meer specifiek gaat het om een BMW iX1 eDrive20, die is uitgerust met een degelijke batterij en dat een bereik biedt van meer dan 450 km (WLTP). Dit geeft werknemers de kans om lange afstanden te kunnen afleggen, zonder stress voor op te laden.

Deze belangrijke mijlpaal markeert een verdere stap in het milieubeleid van het bedrijf en toont het engagement om zakelijk succes en ecologische verantwoordelijkheid met elkaar te verzoenen. Werknemers spelen een belangrijke rol in deze overgang en op deze manier dragen zij mee een steentje bij.

“De BMW X1 is een populair en gewaardeerd model op de markt. Door zijn compacte formaat is hij ook praktisch voor gebruik in de stad. Wat betreft de elektrische aandrijving hebben we voor deze optie gekozen om te voldoen aan onze toewijding aan de decarbonisatie van ons bedrijf. Elektrische aandrijvingen, zoals die van de BMW iX1 eDrive20, hebben de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van autonomie en prestaties. Batterijtechnologie heeft verbeteringen ondergaan, waardoor langere afstanden mogelijk zijn zonder dat er zorgen hoeven te worden gemaakt over opladen. Bovendien bieden elektrische auto’s een stille rijervaring en snelle acceleratie, wat zorgt voor optimaal rijplezier voor onze medewerkers.

Door te kiezen voor de BMW X1 met een elektrische aandrijving, streven we ernaar onze medewerkers een milieuvriendelijke mobiliteitsoplossing te bieden, terwijl we hen het comfort en de prestaties bieden waaraan ze gewend zijn.

Waarom BMW Van den Broeck?

Ook de keuze om samen te werken met BMW Van den Broeck heeft zijn redenen. Brico werkt namelijk al meer dan 5 jaar samen met de verdeler. Diana vertelt:

“Ze genieten een uitstekende reputatie in de auto-industrie in België. Hun expertise en professionaliteit in de verkoop van BMW-voertuigen zijn erkend. BMW Van den Broeck onderscheidt zich door hun uitstekende klantenservice. Hun teams zijn professioneel, responsief en toegewijd om een ​​uitzonderlijke aankoop- en service-ervaring te bieden aan onze medewerkers. Deze vertrouwensrelatie stelt ons in staat om nauw samen te werken om te voldoen aan de behoeften van ons bedrijf en onze medewerkers. Kortom, BMW Van den Broeck biedt een combinatie van betrouwbaarheid, expertise, milieubescherming en kwaliteitsvolle klantenservice, waardoor ze een ideale partner zijn in onze inspanningen om de BMW iX1 eDrive20 te introduceren in ons wagenpark.

Rudi Schautteet, Directeur Human Resources bij Brico, haalt aan waarom het hebben van een auto nog steeds onmisbaar is binnen het bedrijf:

“Onze medewerkers hebben regelmatig behoefte om naar onze verschillende verkooppunten in heel België te reizen. Voertuigen stellen hen in staat om efficiënt naar de werkplek te reizen en grote afstanden te overbruggen. Dit vergemakkelijkt de toegang tot de werklocaties en zorgt voor een soepel verloop van onze activiteiten.

Bovendien reizen onze medewerkers ook voor andere zakelijke doeleinden, zoals vergaderingen, afspraken met zakelijke partners of klanten, en trainingen.

Het voertuig speelt ook een belangrijke rol in ons aantrekkelijkheid als werkgever. Het aanbieden van kwalitatieve bedrijfsvoertuigen, zoals de BMW iX1 eDrive20, is een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt. Dit toont ons engagement om de mobiliteit van onze medewerkers te ondersteunen en hun zakelijke reizen te vergemakkelijken. Met het laadnetwerk van Shell en onze partner Alphabet stellen wij alle beschikbare middelen ter beschikking om de transitie te faciliteren.

Echter, terwijl we de belangrijkheid van het voertuig binnen ons bedrijf erkennen, zijn we ons ook bewust van de milieukwesties. Daarom investeren we in elektrische voertuigen, zoals de BMW ix1 eDrive20, om bij te dragen aan ons decarbonisatieproject en onze CO2-voetafdruk te verminderen.

Bijstaan in de overstap

Bij dit project vergeet Brico ook zijn medewerkers niet en wil het bedrijf hen bijstaan in de overstap naar elektrisch rijden. Rudi licht verder toe:

“Hoewel sommige medewerkers aanvankelijk misschien enige bezorgdheid of aarzeling hebben over het aannemen van nieuwe technologie en nieuwe rijgewoonten, zijn we vastbesloten om hen te ondersteunen tijdens de overgang naar elektrische voertuigen. We plannen speciale trainingssessies om onze medewerkers vertrouwd te maken met de specificaties van elektrische voertuigen, inclusief gebruik, oplaadmethoden en milieuvoordelen.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine