Polestar biedt slimme laadoplossing aan via partnership met Smappee

Het Zweedse elektrische automerk Polestar biedt een oplossing aan voor laadinfrastructuur dankzijeen partnership in België met het cleantechbedrijf Smappee. Wie vandaag een Polestar wagen koopt, wordt automatisch doorverwezen naar Smappee voor de bijhorende laadinfrastructuur.

De slimme en groene laadpalen van Smappee met bijhorend energiemanagement-systeem bieden inzicht en controle over de wagen maar ook over alle andere energie-stromen. Zo willen Polestar en Smappee de drempels om over te stappen naar elektrische mobiliteit verlagen en ervoor zorgen dat de groene energie in een huishouden of bedrijf zo efficiënt mogelijk wordt ingezet.

Inzicht in energiestromen

De laadoplossingen voor zowel particulieren (Smappee EV Wall) als bedrijven (Smappee EV Base) werken maximaal op zonne-energie en geven inzicht in alle andere energiestromen binnen een gebouw. Dit gaat van zonneproductie en sluimerverbruik tot totaal energieverbruik en verbruik op toestelniveau. Dit alles zit vervat in een elegant en functioneel design, waarvoor Smappee eerder al een Belgische Henry Van de Velde award en internationale iF Design award won.

De laadpalen van Smappee beschikken over autonome overbelastingsbeveiliging en kunnen de laadkosten in real-time opvolgen. Bovendien is het laden kostefficiënt omdat er maximaal gebruik wordt gemaakt van zonne-energie en er rekening wordt gehouden met variabele tarieven en de toekomstige capaciteitstarieven. Op die manier is de laadinfrastructuur van  Smappee volledig toekomstproof.

Praktische informatie over de samenwerking:

  • Wie vandaag een Polestar 2 koopt en thuis nog geen laadinfrastructuur heeft, wordt automatisch, maar geheel vrijblijvend, doorverwezen naar Smappee. Vanaf september wordt de keuze van laadpaal, bestelling en organisatie van de installatie nog makkelijker dankzij een online tool.
  • Bedrijven die hun wagenpark vergroenen met Polestar 2 wagens en nog geen laadinfrastructuur hebben op locatie of bij medewerkers worden door Polestar ook in contact gebracht met Smappee.
#Auto #Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine