Schoner en goedkoper: CNG biedt niets dan voordelen.

Wat is CNG?

CNG (Compressed Natural Gas) is hetzelfde aardgas dat u kent voor huishoudelijk gebruik. Het wordt verdeeld bij de pompstations via het aardgasnetwerk, ter plekke samengeperst tot 300 bar en onder druk gestockeerd. Zo kan u uw wagen even snel en makkelijk voltanken als met een klassieke brandstof zoals benzine of diesel.

Een brandstof die even ecologisch is…

CNG is de milieuvriendelijkste fossiele brandstof die vandaag beschikbaar is. De verbranding van CNG produceert aanzienlijk minder schadelijke stoffen en broeikasgassen, en bovendien veel minder fijn stof dan diesel.

… als zuinig.

Niet alleen kost CNG aan de pomp meer dan 30% minder dan diesel, bovendien betaalt u op CNG-voertuigen geen belasting op inverkeerstelling (BIV) en verkeersbelasting in Vlaanderen.*

Verder rijdt u met CNG ook bijzonder zuinig: met een gemiddelde tank van 20kg kan u met een wagen ongeveer 450 km rijden. Daarnaast beschikt u nog over een benzinetank die zorgt dat u in totaal 1.000km rijbereik haalt.

Met de Network Fuel Card krijgt u toegang tot het grootste CNG-netwerk in België

Als een echte voorloper gaat de NFC-kaart vanaf dit jaar samenwerken met het grootste distributiemerk van CNG in België: DATS 24. Samen met de andere partners van de kaart hebt u zo tegen het eind van 2018 al toegang tot meer dan 70 CNG verdeelpunten.

De NFC-kaart: mobiliteit van de nieuwe generatie

Met CNG en elektriciteit via het NewMotion netwerk, het grootste Europese netwerk van laadpalen, breidt de NFC-kaart zijn aanbod verder uit, zowel op het vlak van innovatieve brandstoffen als wat zijn netwerk betreft. Met één en dezelfde brandstofkaart krijgt u niet alleen toegang tot het grootste aantal pompstations in België en Europa, hij biedt ook tal van andere handige services (tolkantoren, wegbijstand, beheersupport,…)

Kortom, de NFC-kaart komt perfect tegemoet aan de verwachtingen van de professionele vlootbeheerders, zowel binnen ondernemingen als leasingmaatschappijen: betrouwbaarheid, veiligheid, eco-verantwoordelijkheid en… zuinigheid!

*In Vlaanderen, tot 31 december 2020

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!