Stellantis BeLux reorganiseert naar aanleiding van “retailermodel”

Stellantis Belux heeft op 1 oktober een aantal interne veranderingen doorgevoerd. Deze stappen zijn belangrijk voor de vertegenwoordiging van de merken van de Stellantis Groep in Belux en dit na de belangrijke invoering van de nieuwe “retailer”contracten op 4 september 2023.

“De benoemingen stellen ons in staat om meer verantwoordelijkheid te geven aan mensen die de afgelopen jaren hun waarde binnen het filiaal hebben bewezen en een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de prestaties van onze merken, door nauw samen te werken met het netwerk. Ik ben ervan overtuigd dat deze benoemingen het managementcomité van Stellantis Belux zullen versterken. Ik ben heel blij dat al deze mensen besloten hebben om de nieuwe uitdagingen aan te gaan die we hen hebben aangeboden,” zegt Florian Kraft, Country Director van Stellantis Belux.

Julie Engelborghs benoemd tot Directeur CMO, PR & Events bij Stellantis Belux

De afdelingen CMO (Central Marketing Office) en PR & Events zijn samengevoegd om de synergie op het gebied van Marketing en Communicatie te maximaliseren. Deze nieuwe afdeling zal geleid worden door Julie Engelborghs.

Julie Engelborghs is sinds november 2021 actief binnen de Groep, waar ze tot eind september de rol van Marketing Director voor Opel BeLux vervulde. Gedurende haar loopbaan heeft Julie ruime ervaring opgebouwd in PR, Marketing, Sales en Projectmanagement, voornamelijk in de auto-industrie.

“Ik ben bijzonder blij met deze benoeming en kijk ernaar uit om samen te werken met de getalenteerde teams van CMO, PR & Events. Door deze afdelingen samen te brengen, ontstaan synergiën die de positie van de iconische merken van Stellantis BeLux in onze markt verder zullen versterken. Samen met de merkenteams werken we aan de mobiliteit van morgen en streven we ernaar dat iedereen de mogelijkheid heeft om zich te verplaatsen en verbindingen te leggen.”

Francesco Pau benoemd tot Directeur Jeep bij Stellantis Belux

Vóór deze benoeming was Francesco Directeur bij Carflow. Hij begon zijn carrière in de automobielsector in 2011 bij FCA op het hoofdkantoor in Turijn en is sinds 2017 werkzaam in België, waar hij het lokale logistieke team versterkten.

“Ik ben verheugd dat ik de kans krijg om het merk Jeep in Belux te leiden, de juiste elektrificatiestrategie te bevorderen en te ontwikkelen en dit fantastische merk te begeleiden bij de uitdagende automarktomgeving.”

Stefaan De Doncker benoemd tot Directeur Lichte Bedrijfsvoertuigen bij Stellantis Belux

Stefaan heeft 20 jaar ervaring in aftersalesdiensten, waarvan 18 jaar op lokaal niveau en 2 jaar op internationaal niveau. Hierdoor beschikt hij over solide managementvaardigheden en is hij bekwaam in het implementeren van strategieën op operationeel niveau.

“Ik ben blij dat ik mijn werkterrein kan uitbreiden naar lichte bedrijfsvoertuigen. Het vormt de ideale stap in de verdere ontwikkeling van mijn carrière.

Gijs Schuurman leidt “Customer Experience” activiteiten bij Stellantis Belux

Gijs heeft meer dan 15 jaar ervaring in het helpen van klanten met directe klantenservice-, garantie-, wagenpark- en kwaliteitskwesties voor specifieke merken.

“Ik kijk ernaar uit om de afdeling Customer Experience bij Stellantis te leiden in een sector die in volle transitie is, en perfecte service te leveren aan klanten van onze iconische merken. Samen met ons distributienetwerk, de toegewijde herstellers en mijn team hebben we één gemeenschappelijk doel: klanttevredenheid.”

Asterio Perez benoemd tot Directeur Fiat, Fiat Professional & Abarth bij Stellantis Belux

Asterio is een ingenieur met 20 jaar ervaring in de automobielsector. Hij deed ervaring op in zowel verkoop, aftersales als de afdeling bedrijfswagens, en dit in 4 verschillende landen.

“Het is een eer om deel uit te maken van de merken Fiat, Fiat Professional en Abarth. De sterke geschiedenis van deze drie merken en hun engagement voor een nieuw tijdperk van mobiliteit en innovatie hebben mij snel overtuigd om dit project in Belux te leiden. Ik ben er zeker van dat we met mijn team en het distributienetwerk in Belux een belangrijke bijdrage zullen leveren aan het succes van deze merken.

#Auto #Fleet Dealers #Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine