Stellantis: De naam van de nieuwe groep die zal voortvloeien uit de fusie van FCA en Groupe PSA

Naarmate het 50:50-fusieproject vordert, zoals gedefinieerd in de op 18 december 2019 aangekondigde combinatieovereenkomst, zetten PSA Group en Fiat Chrysler Automobiles (FCA) een belangrijke stap voorwaarts en kondigden zij vandaag aan dat de naam van de nieuwe groep Stellantis zal zijn.

Stellantis komt van het Latijnse werkwoord “stello” wat betekent “met sterren schijnen”. De naam haalt zijn inspiratie uit deze nieuwe en veelbelovende samenwerking tussen legendarische automerken en sterke bedrijfsculturen die samen een van de voortrekkers van het volgende mobiliteitstijdperk worden met behoud van alle uitzonderlijke waarde van het geheel, maar ook van de waarden van elk onderdeel dat er deel van uitmaakt.

Stellantis zal de omvang van een echt mondiaal bedrijf combineren met de uitzonderlijke breedte en diepte van talent, kennis en middelen om duurzame mobiliteitsoplossingen te leveren voor de komende decennia. De Latijnse oorsprong van de naam is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de twee stichtende bedrijven, terwijl de evocatie van de astronomie de ware geest van optimisme, energie en capaciteit voor vernieuwing suggereert die de inspiratie vormde voor deze fusie die de automobielindustrie zal veranderen.

De naam zal uitsluitend op Groepsniveau worden gebruikt als bedrijfsmerk. De volgende stap in het proces is de onthulling van een logo dat samen met de naam de huisstijl wordt. De namen en logo’s van de bestaande merken van de Stellantis Groep blijven ongewijzigd.

Zoals hierboven aangegeven, zal de voltooiing van de voorgenomen fusie naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2021, onder de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, met inbegrip van goedkeuring door de aandeelhouders van beide vennootschappen op hun respectieve buitengewone algemene vergaderingen en de naleving van de wettelijke voorschriften van de relevante organen, waaronder de mededingingsautoriteiten.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto