Stijn Blanckaert: “Freesponsible, de stem van zes miljoen automobilisten”

De mening van Stijn Blanckaert, woordvoerder van Freesponsible

Stijn Blanckaert

90% van onze mobiliteit wordt verzekerd door de auto. We hebben zo goed als allemaal een auto en gebruiken hem ook regelmatig: voor het werk, privé, op vakantie…

De meesten van ons kunnen ook niet zonder hun auto. Vandaag worden wij, automobilisten, echter steeds meer in het verdomhoekje gedrukt door bepaalde stemmen die de auto zo snel mogelijk uit het verkeer willen bannen en ons een schuldgevoel willen aanpraten.

Omdat we ervan overtuigd zijn dat de automobilist die verantwoord omgaat met zijn vervoermiddel ook een stem moet hebben in het debat, hebben wij, een aantal overtuigde automobilisten, het platform Freesponsible opgericht.

Freesponsible is een vzw die tot doel heeft het vertegenwoordigen van de automobilist bij de overheid, in de media en overal waar hij vertegenwoordigd moet worden.

https://youtu.be/NLz89QZM_I0

Freesponsible is apolitiek. Wij zijn links noch rechts, en willen ook een positief verhaal brengen. Freesponsible is nergens tegen, wij zijn wel vóór de auto, rekening houdend met een aantal belangrijke voorwaarden, zoals het verantwoord gebruik ervan, met respect voor de verkeersregels en de andere verkeersdeelnemers.

“Bij Freesponsible is er geen plaats voor radicale standpunten of ongenuanceerde stellingen”

Stijn Blanckaert, woordvoerder van Freesponsible

Wij zijn niet tegen het openbaar vervoer, tegen de fiets of tegen andere alternatieven. Freesponsible is van mening dat het mobiliteitsvraagstuk enkel en alleen opgelost kan worden door gebruik te maken van een “en, en”-verhaal, waarbij alle vervoersmodi op elkaar aansluiten en elkaar aanvullen, maar wat ons betreft altijd inclusief de auto.

Bij Freesponsible is er geen plaats voor radicale standpunten of ongenuanceerde stellingen, wij doen niet mee aan de verruwing van het taalgebruik en willen geen populistische slogans vertolken, maar constructief en gefundeerd zorgen voor het nodige tegengewicht in de huidige situatie waarbij de auto in het verdomhoekje gedrumd wordt.

Ook U kan Freesponsible steunen. We hebben u namelijk nodig, want als u zich inschrijft op onze nieuwsbrief en symphatisant wordt, door het onderschrijven van ons charter op www.freesponsible.be, steunt u onze beweging en krijgen wij een echte stem in het debat.

Sluit u dus massaal aan bij Freesponsible, het kost u niets, en zorg ervoor dat ook uw stem gehoord wordt.

Freesponsible, de stem van zes miljoen automobilisten.

#Auto #Business Driver

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine