Telenet knipoogt naar nieuwe Opel Astra’s

Opel-concessiehouder GMAN Mechelen leverde gisteren zeven nieuwe Opel Astra’s af aan Telenet. De levering kadert in een bredere vervangingsoperatie, waarbij de Mechelse telecomoperator de komende vier jaar een vijftigtal diesels zal inruilen voor zuinige benzinewagens.

Het was een zichtbaar tevreden Jessie Lorand, Fleet Coordinator bij Telenet, die samen met haar collega Karianne Aerts de sleutels van de nieuwe Astra’s aan de gelukkige chauffeurs kwam overhandigen. De twee dames beheren samen een vloot van zo’n 1.900 bedrijfswagens en lichte bedrijfsvoertuigen, die in de portefeuille zitten van vier verschillende leasingmaatschappijen (Alphabet, Arval, Athlon en Belfius Auto Lease, nvdr). “Vier van de nieuwe Astra’s zijn bedoeld voor onze Team Coaches, die een team van zo’n 15 mensen aansturen in een van onze callcenters”, aldus Lorand. “De overige drie voertuigen zullen worden ingezet als poolwagens, voor medewerkers die tussen onze verschillende vestigingen moeten pendelen.” Alle zeven de wagens werden via een operationele leasingformule aangekocht bij Arval, met een looptijd van 4 jaar en 120.000 kilometer.

 

Mega-order

Het partnership tussen Telenet en Opel vond zijn oorsprong in oktober 2016, toen Telenet in zijn cafetariaplan een budgetvriendelijke leasingformule voor de eigen werknemers uitschreef. HR & Fleet Manager Karianne Aerts: “Op dat moment bleek er binnen ons personeel opvallend grote interesse voor de toen pas gelanceerde Astra. We zijn toen aan het cijferen gegaan, en kwamen al snel tot de conclusie dat de Astra met de nieuwe 1.0 Turbo-motor ook alle rekenkundige hokjes afvinkte.”

Binnen het bedrijf werden dus alle lichten op groen gezet, een mega-order van 199 wagens later heeft Telenet zich de keuze voor de Opel Astra nog geen seconde beklaagd. “Dankzij hun lage TCO en dito CO2-uitstoot zijn de wagens niet alleen fiscaal interessant, ook vanuit ecologisch standpunt is een kleine benzinemotor op dit moment de meest voor de hand liggende optie. Je moet weten dat onze wagens gemiddeld zo’n 10 à 15.000 kilometer afleggen, te weinig om de keuze voor een dieselwagen nog te rechtvaardigen”, aldus Lorand.

Ook de zeven nieuwe Astra’s zijn overigens uitgerust met de gelauwerde 1 liter-driecilindermotor, en vervangen een aantal eindecontractwagens met een 1,5 liter grote zelfontbrander in de neus. De komende vier jaar wil Telenet nog een vijftigtal dieselwagens vervangen door milieuvriendelijkere benzines.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!