Test O2Feel Vern Urban: stadsmus met grote adem

De markt voor elektrische fietsen beleeft een exponentiële groei. Dat zorgt ervoor dat heel wat nieuwe spelers maar wat graag hun graantje wilden meepikken. Veelal uit China, maar ook het Franse O2Feel is sinds enige tijd actief. Wij mochten hun Vern Urban twee weken uittesten!

De Vern Urban is een stijlvolle elektrische fiets – check die elegant vormgegeven bovenbuis – die uitpakt met een gigantisch elektrisch rijbereik. Meer dan 200 km rijden op één batterijlading is zeker geen uitzondering voor deze fiets. Bovendien doet de fiets dat in alle comfort. De vering zorgt ervoor dat je heel wat putten in de Belgische fietspaden nauwelijks voelt en ook zijn motor draagt bij aan het rijcomfort.

Die heeft een Koppel van 85 Nm en zoemt je zorgeloos naar 25 km/u. Ook wanneer de weg naar omhoog gaat, heerlijk om zo met een glimlach andere fietsers voorbij te snellen die met een grimas de tanden stukbijten op een hellende strook. Vermogen te over dus, en boven de 25 km/u stopt de ondersteuning niet ineens abrupt, waardoor wij geregeld aan 26-27 km/u door de stad reden.

Extra versnelling?

Dat vermogen wordt trouwens met een riem doorgegeven naar het achterwiel. Een oplossing die stiller en onderhoudsvrij is ten opzichte van de traditionele ketting. Op deze fiets wordt die gekoppeld aan 5 mogelijke versnellingen. Al had ondergetekende graag iets meer opties gehad. In de hoogste versnelling draai je bijvoorbeeld net te veel omwentelingen wanneer je de topsnelheid bereikt en op licht hellende stroken voelde de vierde versnelling net te licht en de vijfde net te zwaar. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

Wat de afwerking betreft, hebben we aanvankelijk ook alleen maar mooie woorden voor O2Feel. De fiets is mooi vormgegeven, met een zacht stuur en uitstekende, knap weggewerkte lichten. Hetzelfde geldt voor de kabels, die vrijwel meteen in het frame verdwijnen. Enkel een paar zichtbare lasnaden en het vrij basic display zorgen enigszins voor een valse noot.

Het juiste schoeisel

Tot slot nog een kleine tip: wij mochten deze tweewieler testen met banden met zeer weinig profiel. De brede banden gaan schokken uitstekend tegen en sturen perfect in de stad, die echt wel het ideale speelterrein is voor deze e-bike. Maar wanneer je een klein modderpaadje doormoet, ga je wel al snel glijden. Enkel voor gebruik op asfalt dus, vanaf één spatje modder op de weg kies je best voor ander “schoeisel”.


Conclusie

+

  • Comfort
  • Autonomie

  • Grip in de modder
  • Enkele afwerkingsdetails
#Tests

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine