Veel pracht en praal bij Hyundai op de Seoul Motor Show

Tijdens de persdag van het salon van Seoul heeft Hyundai uitgepakt met de wereldpremière van de HND-9, een premium sportcoupé die duidelijk de toekomstige coupé-visie van Hyundai laat zien. Daarnaast pakte het merk uit met onder meer de ‘i40 Art Car’, het ‘My Baby’ project en de nieuwe Equus en z’n afgeleide ‘Equus by Hermes’. Alle nieuwigheden belichamingen de ‘New Premium’ filosofie van het merk.

hyundai-hnd9Het is op de Seoul Motor Show dat de HND-9 zijn wereldpremière beleeft. Deze zeer gesofisticeerde sportcoupé is reeds de negende concept car ontwikkeld in het R&D Center van Namyang in Korea. De lange wielbasis en de scherpzinnige details geven deze wagen zowel een dramatische als een premium look. Ook de typische Hyundai elementen zoals het hexagonale radiatorrooster komen terug.

Maar het opvallendste aan de wagen zijn toch de vlinderdeuren, die hem een reële futuristische look geven. Ook aan de binnenzijde is werkelijk alles verfijnd afgewerkt. De wagen is voorzien van een 3.3l turbo GDi motor gekoppeld aan een 8-traps automaat. De HND-9 is 4,695 meter lang, 1,890 meter breed en 1,34 meter hoog, met een wielbasis van 2,8 meter.

Om haar modern premium karakter kracht bij te zetten, stelt Hyundai een aantal interessante projecten voor in Seoul.

Zo werd de ‘i40 Art Car‘ ontwikkeld in samenwerking met één van ‘s werelds grootste industriële designers Karim Hashid, die vooral bekend staat voor zijn creatieve en innovatieve visie. Rashid heeft getracht om het concept ‘Harmonie tussen design en technologie’ toe te passen. Door gebruik te maken van driehoekige en regenboogvormen in het exterieur van de wagen probeert hij als het ware de snelheid en de dynamiek te vangen.

Voor de derde maal wordt het project ‘My Baby‘ voorgesteld waarin designers van over de hele wereld de designtaal van Fluidic Sculpture herinterpreteren en ontwikkelen. Op deze manier kunnen zij hun creatieve ideeën met het grote publiek delen.

Ook de grondig vernieuwde Equus wordt voor het eerst aan het publiek getoond, waarbij de speciale versie ‘Equus by Hermes’ een waar orgelpunt vormt. Bij dit klasseproject werd de focus gelegd op de praktische kant en de harmonie tussen het materiaal en de kleuren, waarbij 20 items speciaal voor dit project werden ontwikkeld. Het resultaat is een unieke maar toch praktische designwagen. Zo vinden we een klaptafel terug geïnspireerd op het interieur van een vliegtuig, deurgrepen geïnspireerd op hoefijzers, een speciaal ontworpen horloge, en krokodilleleder om het gevoel van de Hermestas op te roepen.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine