Vier prioritaire voertuigen voor Brandweer Noord-Limburg via Ford Peerlings

Na vijftien jaar mogen de oude prioritaire voertuigen van de Brandweerzone Noord-Limburg met pensioen. Ford Peerlings leverde vier Transits die het werk overnemen. En dat doen ze in een nieuwe outfit!

Drie Transits gaan een carrière als signalisatiewagen tegemoet in Lommel, Leopoldsburg en Bree, zij moeten met andere woorden voor veilige werkomstandigheden zorgen bij interventies. Daarnaast kocht post Pelt ook een materiaalwagen aan, die wordt ingezet voor bijvoorbeeld pompopdrachten of bij stormschade en het verdelgen van wespennesten. Ze werden allemaal omgebouwd om aan de noden van de brandweerlieden te beantwoorden en bovendien bestickerd in het nieuwe Battenburgpatroon, wat de wagens beter zichtbaar moet maken.

“Vroeger gebruikten de signalisatiewagens in een noodsituatie zo veel mogelijk blauwe lampen, die chauffeurs dreigden te verblinden. Die reden dan naar een zwart gat waarin de hulpdiensten zich bevonden. Vandaag wordt gekozen voor een begeleidende sluisopstelling“, legt zonecommandant Jan Jorissen uit.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine