Volkswagen breidt GTX-gamma verder uit met ID.3 en ID.7

D’Ieteren – Volkswagen Import

Ken je GTX al? Het sportieve label voor elektrische Volkswagens, zeg maar de elektrische versie van de iconische GTI-badge, maakte enkele jaren geleden zijn debuut bij de ID.4 en ID.5, die vervolgens gezelschap kreef van de ID.7. Nu breidt VW het gamma uit naar onder én naar boven… en daar blijft het niet bij!

Beginnen doen we met het kleintje uit de reeks, de ID.3. Het bijzondere aan de ID.3 GTX is dat de wagen niet alleen wordt aangeboden met een vermogen van 210 kW, maar voor het eerst ook met 240 kW. In beide gevallen levert de elektromotor een maximumkoppel van 545 Nm, waarmee hij de trekkracht van de krachtigste V6 turbomotoren van Volkswagen overtreft. Hierdoor schiet de ID.3 naar 100 km/u in slechts 6 (GTX) of 5,6 seconden (GTX Performance).

De GTX herken je aan zijn specifieke voorbumper en nieuwe dagrijverlichting – ze bestaan uit twee LED-driehoeken die op elkaar zijn geplaatst om een pijlpuntvorm te creëren en maken nu deel uit van het visuele embleem van alle nieuwe GTX-modellen. De zwarte elementen van de carrosserie hebben een hoogglanzende afwerking. Dit geldt ook voor de nieuw ontworpen dorpels en de nieuwe lagere zone van de achterzijde, waar je de diffuser vindt. Ook nieuw zijn de standaard 20-inch lichtmetalen Skagen velgen.

ID.7 Tourer

Ook de ID.7 Tourer krijgt een GTX-behandeling. Volgens Wolfsburg is het de krachtigste break die Volkswagen ooit gebouwd heeft. Een 210 kW sterke elektromotor op de achteras wordt gecombineerd met eentje van 80 kW op de vooras, goed voor 340 pk gecombineerd vermogen. De voorkant van de ID.7 GTX Tourer onderscheidt zich van de andere modellen in de line-up door een opvallende bumper met honingraatrooster. Alle zwarte elementen hebben bovendien een hoogglansafwerking. Dit geldt ook voor de dorpels en het onderste gedeelte van de achterbumper in GTX-design. De buitenste daklijsten zijn ook volledig zwart en hebben verder een contrasterende matzilveren afwerking.

ID.Buzz?

Met deze twee nieuwe modellen is de GTX-honger van Volkswagen trouwens nog niet gestild. Het merk bevestigde dat er een ID.Buzz GTX aankomt!

#Auto D’Ieteren – Volkswagen Import

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 3061 Leefdaal
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
Michael Mazuin Charleroi Sud 5651 Tarcienne
Michael Mazuin Charleroi Est 6220 Fleurus
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine