Volvo en Novabil helpen 120 medewerkers delaware duurzaam op weg

Nieuwe medewerkers van het bedrijf delaware krijgen een intensief onboardtraject van zes maanden voorgeschoteld, inclusief bootcamp. Ideaal om nadien aan consultancy-opdrachten te beginnen en duurzaam door te groeien in het bedrijf.

Het belang van duurzaamheid zien we ook in de mobiliteitspolicy van delaware. De 120 nieuwe krachten krijgen een volledig elektrische Volvo XC40 van Belgische makelij.

“Dit is het tweede jaar op rij dat we de nieuwe werknemers van delaware een volledig elektrische Volvo XC40 voorzien,” zegt Elfi Janssens, Managing Director van Volvo Car Belux. “Bedrijven die volledig voor elektrisch gaan, nemen een beslissing die een grote impact heeft op het milieu. We zijn blij dat delaware er daar één van is. We kijken ernaar uit om nog veel meer elektrische Volvo’s van Belgische makelij te zien rijden op onze wegen.”

“Dit is ook een verhaal van een lokale samenwerking op lange termijn, die gebouwd is op vertrouwen en expertise,” vertelt Wim Soenens, Commercial Director bij Novabil Group. “Het is toch een uitdaging om zoveel auto’s klaar te hebben op dag één van het bootcamp, en we zijn blij dat we kunnen rekenen op sterke partners zoals Westlease om dat voor elkaar te krijgen. Het blijft een indrukwekkend zicht: zoveel splinternieuwe Volvo’s samen, klaar voor de start.”

Volgens delaware werkt dit partnerschap omdat iedereen die erbij betrokken is zich engageert om een duurzame toekomst uit te bouwen, en tegelijk mensen centraal stelt in hun activiteiten.

“Sinds 2023 moeten alle nieuwe bedrijfswagens elektrisch zijn,” verduidelijkt Pieter Sanders, Fleet and Facility Manager bij delaware Belux. “Maar dat was voor ons een gemakkelijke beslissing: in 2022, nog voor het verplicht werd, was 90% van alle nieuwe bestelde bedrijfswagens al volledig elektrisch. Bovendien was de feedback van de nieuwe medewerkers van vorig jaar op de elektrische wagens erg positief. Kiezen voor elektrisch is een belangrijke factor voor elke organisatie die een duurzaam bedrijf wilt zijn. Het effect is ook langdurig en reikt veel verder dan ons bedrijf alleen.”

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine